PLENKOVIĆ O MILANOVIĆU: Da se sastajemo nakon svega? Mi se i ovako malo sastajemo!

U središnjici HDZ-a održana je zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, a nakon toga je premijer Andrej Plenković da izjavu novinarima i dotakao se predsjednika Zorana Milanovića.

“Što se toga tiče, vidjeli ste da je on bezobzirno izvrijeđao cijelu Vladu, cijeli HDZ, projicira svoja svojstva na druge.

On je tu u funkciji nekakvog orekstriranog udbaškog poslušnika u kojem optužuje HDZ, mene, mog pokojnog oca koji je umro prije nekoliko tjedana, da je udbaš, a da sam ja udbaš druge generacije.

Tu varijantu, prvo što patološki laže, optužuje mene da sam ja rekao da su generali udbaši, sve stvari koje nisam izgovorio niti bih, on je sve to sasuo u medije u Jasenovcu, dakle, sasvim primjereno, na dostojanstven način na dan kada se obilježava 77. obljetnica proboja iz Jasenovca.

Našao se u poziciji iz koje ne zna kako da se izvuče pa udbaškim metodama napada. Uloga predsjednika države prema Ustavu je da osigura skladno funkcioniranje institucija, a ne destabilizacija”, rekao je Plenković kako prenosi N1 i dodao:

“Ako netko vrijeđanje digne na tu razinu, onda je prostor za komunikaciju sužen. Država će pismeno funkcionirati, ali da se sastajemo nakon sveg ovog? Mi se i ovako malo sastajemo, a sada ćemo još manje”.