PLENKOVIĆ O KORONI: Moramo biti svjesni rasta u okruženju i biti odgovorni

U Hrvatskoj je zabilježeno 777 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na bolničkom liječenju je 807 osoba, 82 pacijenta su na respiratoru, izvijestili su na sjednici Vlade.

Izvor: Media servis

Situacija se nešto pogoršala, šesti smo najniži po tjednoj incidenciji u Europskoj uniji, osmi po stopi tjednoj smrtnosti, no imamo najnižu incidenciju u srednjoj i mediteranskoj Europi, rekao je premijer Andrej Plenković.

“Najvažnije je da budemo svjesni da se u našem okruženju vidi dosta visok rast, u Italiji, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji i to nas mora, sve zajedno, voditi k većem oprezu, s obzirom na to da smo popustili neke mjere. Sada je izrazito važno da ovaj novi kontekst društvenog života prati i veća osobna odgovornost”.

Do 9. ožujka, zaprimljeno je oko 408 tisuća doza cjepiva, 160 tisuća osoba cijepljeno je jednom, a 65 tisuća docijepljeno je i drugom dozom cjepiva, rekao je Vili Beroš, ministar zdravstva.

“Do kraja ožujka očekujemo dodatnih 335 106 doza, stoga ćemo u ovom valu isporuku zaprimiti ukupno 743 376 doza cjepiva.”