PLENKOVIĆ O IZBORIMA ZA SPLIT: Đogaš je pravi čovjek – ekipa Puljka osramotila je Split

Predsjednik Vlade Andrej Plenković jutros je u emisiji Hrvatskog radija “A sada Vlada” među ostalim komentirao i izbore u Splitu – gdje je na izborima za gradonačelnika Ivica Puljak (Centar) dobio gotovo 50 posto glasova, a u drugi krug s njim je ušao HDZ-ov kandidat Zoran Đogaš.

Plenković je rekao da je vlast srušila samu sebe i izazvala potpuno nepotrebne izbore. Smatra da na lokalnoj razini izvanredni izbori moraju biti krajnja nužnost.

Rekao je da je izlaznost bila izrazito mala, što već pokazuje da su izbori bili neprimijećeni ili da su ljudi bili nezainteresirani.

Plenković je također rekao da je Puljak iscrpio bazen svojih dojučerašnjih koalicijskih partnera, kao i da se Centar lažno predstavlja.

– To je stranka apsolutno lijeve provenijencije, dodao je, složivši se s Đogašem koji ih je nazvao ultraljevicom. Istaknuo je i da je Đogaš osvojio veći postotak glasova nego lanjski HDZ-ov kandidat Vice Mihanović.

Pozvao je sve birače centra, desnog centra i desnice da daju potporu Đogašu.

– Uvjeren sam da bi za Splićane bilo puno bolje da daju povjerenje Zoranu Đogašu, koji je sjajan čovjek, stabilan, u najzrelijoj fazi života, sa svojom karijerom, sa željom da pridonese Splitu, bez nekih ambicija da gleda hoće li on tu nešto kasnije na nacionalnim izborima graditi neke koalicije i raditi si neku drugu karijeru. Čovjek je došao dati sebe i dati sve uz podršku HDZ-a. Pa ja onda pozivam sada sve birače centra, desnog centra – ne ovoga lažnog centra, kao što je Puljak, nego centra, desnog centra i desnice da daju potporu Zoranu Đogašu u drugom krugu. To je pravi čovjek za Split, podržite njega jer smatram da vam on neće trošiti pare i vrijeme uzalud na izvanredne izbore, kao što je trošio Puljak, i siguran sam da neće vrijeđati njegovi zamjenici – sjajna gospođa Mužinić Bikić i gospodin Šuta – ljude, primjerice, koji su Židovi u Hrvatskoj, da neće reći novinarima “Ja ću vam se napiti krvi”, nitko od njih, ili da će ići na internet i gledati seks s maloljetnicima, rekao je Plenković za HRT, referirajući se na afere Puljkovih suradnika poput Bojana Ivoševića. “Ekipu” Ivice Puljka optužio je da je osramotila Split.