PLENKOVIĆ O IZBORIMA: Škoro je sjajan partner SDP-u, njegovi partneri nisu moje društvo

Andrej Plenković, čelnik HDZ-a i premijer gostovao je na RTL-u i među ostalim upitan može li biračima garantirati da nakon njih nećete ići u koaliciju s Domovinskim pokretom?

“Idemo na izbore pobijediti, kao što smo pobijedili i zadnji put. Doći će do pregovora nakon izbora, o kojima ćemo govoriti nakon izbora.”

Nakon izbora ste spremni razgovarati sa Škorom, Mostom, Restart koalicijom, sa svima njima? “Kad HDZ pobijedi, oformit ćemo stabilnu parlamentarnu većinu. Sigurno nikad nećemo u koaliciju sa SDP-om”, rekao je Plenković za RTL.

Možda odete u koaliciju s nekim od njihovih partnera, kao što ste s HNS-om? “Na ove izbore HNS ide sam.”

Možda nakon ovih izbora odete s nekim od partnera iz Restart koalicije?”Ne mogu biti prognozer i reći što će biti s njima nakon izbora. Ono što gospodin Bernardić pokazuje u zadnje vrijeme je nekompetencija, nedoraslost, nezrelost i najčešće je pun uvreda i primitivizma. On sigurno nije partner na kojeg računamo.”

Kad govorite o Škori, nekako ste blagi prema njemu? Štoviše, neki dan ste rekli da vam je simpatičan. “On je sjajan partner SDP-u, pomogao im je u predsjedničkim izborima. Doveo je ljevicu na vlast. Tu priču, siguran sam, dvaput nećemo gledati.”

Jeste spremni sjesti sa Škorom za stol? “Spreman sam sjesti za stol s onima koji bi uz HDZ pomogli Hrvatskoj, a gospodin Škoro to nije. Posebno ne sada i ne na način kako se ponašao tijekom predsjedničkih izbora.”

Znači, nećete sjesti s njim za stol ni nakon izbora? “Nije naš razgovor garancija u tom pogledu. Kažem vam da je HDZ ozbiljna stranka. Partneri gospodina Škore su toliko žuči i laži bacili u Saboru na HDZ… To nisu moji partneri, to nije moje društvo, rekao je premijer za RTL.