PLENKOVIĆ O HASANBEGOVIĆU: On je ministar u aktualnoj vladi, ne bih se osvrtao na kritike

Andrej Plenković

Andrej Plenković, šef HDZ-a, danas se družio s građanima Zaprešića i Donje Bistre, a novinare je zanimalo mnogo toga oko aktualnog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića.

Na pitanje hoće li Hasanbegović nastaviti obnašati ministarsku funkciju ako HDZ dođe u priliku da formira vlast, Plenković je rekao:

“HDZ ima izuzetno puno kvalitetnih kandidata, ministar Hasanbegović je trenutno aktualni ministar i obavlja svoj posao. Vidim da je danas tema imenovanje intendanta kazališta u Rijeci. Stručne službe ministarstva nisu ocijenile program Blaževića zadovoljavajućim. Sukladno Zakonu o kazalištima, ministar je donio odluku da ne potvrdi njega kao intendanta. On ostaje v.d. intendanta i čekamo novi natječaj”.

Hrvatska kultura, identitet i sve što je hrvatska baština prioritet je HDZ-a, naglasio je i rekao: “Želimo da u budućim proračunima sredstva za kulturu budu veća, ona su ranije bila limitirana. Kultura je i gospodarska grana, pogotovo u audiovizualnom području”.

A o tome kako vidi dosadašnji mandat ministra kulture, novinarima je odgovorio: “Hasanbegović je ministar u aktualnoj vladi, ne bih se osvrtao na kritike. Sad idemo u nove izbore, s jasnim programom, s mišlju da kultura bude prioritet. Rezultate njegovoga rada najbolje govori i objašnjava on sam”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!