PLENKOVIĆ O FAMOZNOM “KLUBU”: Ja tamo nisam bio i ne mogu znati s kim se ministri druže

Premijera Andreja Plenkovića novinari su pitali je li možda i on bio u sada već čuvenom “klubu” uhićenog čelnika Janafa Dragana Kovačevića. Premijer je rekao da nije tamo bio.

Kada je riječ o njegovim ministrima koji su tamo hodočastili, Plenković je rekao da ima nekih puno viših dužnosnika od ministara koji su išli u klub, pa je i njihov odlazak jednako sporan, kao i onaj ministara.

“Ja sam na Vladi pitao sve ministre tko je bio u klubu, trojica ministara su rekli da su tamo bili… Kako mislite da bih ja kao predsjednik Vlade znao gdje tko od njih ide na ručak i s kim se druže? To nije realno”, rekao je Plenković.

“Oni to moraju rastumačiti zašto su tamo išli, ja ne znam, to nije nešto što ja znam”, dodao je premijer i poručio novinarima da ispitaju tko je sve tamo bio.

Istaknuo je da nije sretan što su se u vrijeme zatvaranja i potpunog lockdowna, kad se ostalim građanima branilo kretanje i poručivalo da trebaju ostajati doma i družiti se samo sa svojim ukućanima, u tom klubu redovno održavala druženja raznih istaknutih javnih osoba. “Zar mislite da sam ja sretan što je to tako bilo?”, upitao je novinare.

Komentirajući činjenicu da državni inspektorat nijednom nije zašao u klub, Plenković je rekao da njih za to treba pitati. “Oni tamo nisu zalazili jer nije bila prijavljena djelatnost. Ako je bila javna tajna, onda ih treba pitati kako nisu znali za javnu tajnu”, rekao je Plenković, kako prenosi N1.

Komentiraj