PLENKOVIĆ O BANOŽIĆU: Nama ne trebaju dostavljati podatke o nalazima krvi

Nakon što je DP izašao u javnost s nalazima analize krvi bivšeg ministra obrane Marija Banožića koji pokazuju da je bio pod utjecajem alkohola u vrijeme nesreće, suprotno jučerašnjoj objavi DORH-a, Sandra Benčić iz Možemo je uputila premijeru Andreju Plenkoviću pitanje na tu temu.

Izvor: Media servis

‘‘Jeste li tijekom vikenda tražili podatak o tome je li Banožić imao alkohola u krvi u vrijeme nesreće. Jeste li dobili podatak i nalaz koji je maloprije i objavljen u medijima, odnosno jeste li znali za tu okolnost za koju nemamo još sigurno potvrdu da je bila niska razina alkohola u krvi u trenutku nesreće i jeste li tražili tu informaciju‘‘.

‘‘Ni ja, ni potpredjsednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ni bilo tko od nas ni u jednom trenutku nije komentirao ni jedan detalj koji je vezan za ovu prometnu nesreću sa smrtnim posljedicama.

Jednako tako ni nalaze na alkotest, krv, urin ili bilo što ostalo, jer to nije u našoj nadležnosti. To je u nadležnosti onoga tko vodi postupak, a to je Županijsko državno odvjetništvo.

Niti smo pitali niti imamo te podatke niti su to podaci koje bi netko trebao s nama dijeliti‘‘.