PLENKOVIĆ O AGROKORU: Ukoliko se pokrene istraga – povjerenstvo mora prestati s radom

Podijelite članak

andrej plenković, vlada

U emisiji Hrvatskog radija “A sada Vlada” gostovao je premijer Andrej Plenković, koji je među ostalim govorio i o krizi u Agrokoru.

.”Nismo sve znali, znali su oni koji su u to uključeni. Kad smo dobili informacije od Moodysa nijednim potezom nismo napravili ništa što bi pogoršalo položaj Agrokora na tržištu. Nismo mogli tako veliku kompaniju prepustiti nekontroliranom procesu. Mogli smo nacionalizirati kompaniju što nismo učinili. Mogli smo pomoći tekućoj likvidnosti, što je na rubu zakona, ni to nismo učinili.Donijeli smo zakon o sistemskim kompanijama koji je vremenski ograničen i koji je spriječio gospodarski tsunami. Da nije bilo odluke bivšeg vlasnika i Uprave Agrokra zakon ne bi mogao biti primjenjen”, rekao je premijer, kako prenosi HRT.

Pitanje je bilo hoće li Saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor nastaviti s radom, a Plenović je kazao “Naše su ruke čiste!”.

Ponovio je kako prema Zakonu o istražnim povjerenstvima, ukoliko se pokrene istraga – povjerenstvo mora prestati s radom.

“Ovo je pravno jasno, nema prostora za nekakve interpretacije. Postoje saborski odbori i plenarne sjednice da se problem Agrokora zakonski raspravi”, kazao je premijer Plenković.

Komentiraj