PLENKOVIĆ NAJAVIO: Za lov u mutnom zamjene kune-euri i dizanje cijena objavit ćemo crne liste

“Uložit ćemo enormna sredstva u vrtiće, škole, obrazovanje. Ulažemo u budućnost i konkurentnost europskim sredstvima”, rekao je premijer Andrej Plenković u intervjuu za HRT.

Euro uskoro postaje službena valuta u Hrvatskoj, a Plenković se osvrnuo na strahove građana zbog mogućih poskupljenja i zaokruživanja cijena prilikom promjene valute.

“Fiksirali smo tečaj. Imamo dvostruko istivanje cijena, imamo proces senzibiliziranja hrvatskih građana. Cijene će ostati izražene još u kunama i eurima i imat ćemo priliku kontrolirati. Tu ljudi imaju mogućnost kontroliranja u trgovinama, ministarstvo gospodarstva prati situaciju da ne bi došlo dizanja cijena nauštrb građana i gospodarstva i očekujem tu visok stupanj ozbiljnosti.

Ako netko lovi u mutnom i neopravdano diže cijene, da koristi tu zamjenu kune u euro, doći će na crnu listu i to će se objavljivatu”, rekao je Plenković za HRT.

Ponovno je naglasio kako je Vlada RH u vrijeme energetske i prehrambene krize intervenirala i pomogla i to s ukupno 26 milijardi kune.

“Radimo mjere, uz investicijski kreditni rejting, na način da proračun bude štit hrvatskom čovjeku u vremenu krize bez presedana”, istaknuo je premijer.