PLENKOVIĆ NAJAVIO: Tri nova ministra u petak, interesantno da mediji ne znaju sva tri imena

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak je potvrdio da će prijedlog imena novih ministara u Vladi u petak biti pred Hrvatskim saborom, no nije želio reći o kome se radi najavivši da će se to znati nakon sastanka stranaka parlamentarne većine.

“Najprije smo se osvrnuli na novu sjednicu Sabora, na aktualno prijepodne, još jednom konstatirali kako su članovi Vlade odgovorili na sva pitanja zastupnika, o svim politikama koje provodimo. Očito je bila neka taktika oporbe da 19 od 20 njihovih pitanja uputi meni, mislim da smo im na sve odgovorili.

Imali smo i izvješće o sastancima Europskog vijeća, inicijativa koju sam ja pokrenuo prije pet i pol godina s ciljem da senzibiliziramo zastupnike i javnost o ključnim temama za Hrvatsku koje se događaju u toj instituciji, i tu smo imali zanimljive rasprave, nažalost nerijetko to odlazi s merituma i sadržaja i tema i koristi se za druge političke teme, to je de facto odabir oporbe, ne Vlade, rekao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog Vijeća HDZ-a.

Na pitanje novinara o novim ministrima, Plenković je rekao:

“Sve ćemo vam reći kada bude vrijeme”, rekao je i dodao da se s koalicijskim partnerima planira sastati ovaj tjedan.

Rekao je i kako je “interesantno” da mediji ne znaju sva tri imena ministra koji dolaze.