PLENKOVIĆ NA OPĆEM SABORU: Mi smo stranka koja razlikuje dobro od zla

Održava se 19. Opći sabor HDZ-a na kojemu će biti izabrano deset članova Predsjedništva i 40 članova Nacionalnog odbora.

Izvor: Media servis/Redakcija

Premijer Andrej Plenković odlučno je poručio kako Hrvatska ne prihvaća da Srbija na temelju svojih Zakona sama sebi daje kvazi univerzalnu nadležnost za procesuiranje ljudi koji nisu njeni državljani zbog kaznenih djela koji nisu počinjeni na njenom teritoriju.

“Hrvatska se branila u Domovinskom ratu branila se od agresije velikosrpskog Miloševićevog režima i sigurno Vlada i Hrvatska demokratska zajednica neću dopustiti da 27 godina nakon pobjede u Domovinskom ratu tužiteljstvo bilo da je riječ o Bosni i Hercegovini ili Srbiji diže optužnice protiv hrvatskih zapovjednika, hrvatski generala ili hrvatskih pilota. Hrvatska država i svi mi stojimo uz naše heroje.”

Napomenuo je da je HDZ-u trebao samo jedan dan da složi vladajuću većinu. “Danas imamo još stabilniju većinu. HDZ se ne da ucjenjivati”, dodao je Plenković.

Plenković je naglasio kako HDZ vrlo uspješno pozicionira svoje kandidate u vrh europskih tijela, primjerice Ivanu Maletić i Mariju Pejčinović Burić.

Najavio osnaživanje države, na način da sve institucije funkcioniraju bolje i trasnparentnije ta da budu “predvodnici u borbi protiv korupcije”.

“Mi smo stranka koja razumije bitne procese, razlikuje dobro od zla i temeljem teškog iskustva u radu ima brz odgovor. Malo lidera je u prosincu išlo u Kijev, a mi smo tamo bili. Zato moramo zadržati tu politiku jer je moralna i pravedna, i u humanitarnom, političkom, vojnom pogledu”, rekao je i uzviknuo: Slava Ukrajini!