PLENKOVIĆ LJUT NA NOVINARE: Teme o imovinskim karticama su passé, neki se bave podmetanjem

“Imate vi ljude koji imaju puno vremena. Ne rade ništa, nego gledaju kako podmetati drugome i prenositi trivije, a ne baviti se bitnim”, kaže premijer Andrej Plenković, nezadovoljan pisanjem novinara o imovinskim karticama ministara.

“Da se više prenosi ono što mi radimo za Dubrovačko-neretvansku županiju, grad Vukovar, za Vukovarsko-srijemsku županiju, ne bi bilo nebitnih tema”, poručio je premijer Plenković, na što je reagirala novinarka

Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić, koja je rekla: “Dobro, to vam je posao da radite za gradove i državu.”

“Nije, nije. Moj posao je da radim, ali je vaš posao da prenosite ono što je relevantno za građane”, nije se dao premijer.

Novinarka je potom opet upitala o imovinskim karticama, jer je premijer Plenković prije toga rekao kako je uz ministra Damira Krstičevića i da smjena zbog problema s imovinskom karticom ne dolazi u obzir.

“Što ćete na kraju s imovinskim karticama? Hoćete li razmišljati o nekom novom sustavu? Ok, razgovarali ste s gospodinom Krstičevićem i on ostaje ministar, ali što dalje. Hoće li se ovo opet ponavljati?”

“Svako treba ispuniti imovinsku karticu kako piše u formularu”, rekao je premijer te zaključio: “To su teme koje su passé.”

Plenković ne odbacuje mogućnost da su afere oko imovinskih kartica podmetanja izravno vezana uz izbore u stranci.

 

 

 

 

Komentiraj