PLENKOVIĆ IZGUBIO ŽIVCE: ‘Odite vi na izbore, pa pobijedite, ja sam pobijedio – poručio novinarima

Andrej Plenković

Premijer Andrej Plenković nakon uvodnog predstavljanja proračuna za 2017. godinu napustio je sabornicu. Pri odlasku je prokomentirao prve kritike ‘prenapuhanog‘ proračuna kao i sumnje u njegovu održivost.

Izvješće: Media servis

“Naravno da će biti održiv. Proračun je i kvalitetan i racionalan. On odražava prije svega kvalitetne trendove koje imamo u 2016. godini on ide za smanjenjem deficita u idućoj godini, dakle bit će niži nego što je ove godine”, prokomentirao je premijer dodajući kako su pokazali vrlo trezvenu i racionalnu politiku po svim resorima.

Isprovociran upitom novinara zašto u 2017. kada nam dolazi ‘gomila na naplatu‘ i dok su uvjeti nepovoljni, Vlada povećava rashode za 5,6 milijardi, Plenković je povisio ton.”Nemojte govoriti o 5,6 kad smo sad javno rekli na plenarnoj sjednici Hrvatskog sabora o 2,5 milijardi i da će deficit biti manji. Dakle nemojte mi raditi spin da je deficit veći nego što je bio ove godine”, reagirao je premijer.

“Odite vi na izbore pa ih pobijedite pa onda planirajte proračun. Dakle ja sam pobijedio na izborima, formirao vlast, napravio program koji je temeljen izbornim programom koji jasno izražava prioritetne političke ciljeve hrvatske Vlade. Smatramo da ćemo na prihodovnoj strani imati odgovarajuća sredstva, na rashodovnoj strani biti racionalni, servisirati sve međunarodne obaveze. To je sve predviđeno prema tome nema niti jedne slabe točke koju ja u ovom trenutku vidim”, nastavio je.

Na upit kako komentira zahtjeve oporbe da ministar Orepić treba dati ostavku ako nema konkretnih dokaza vezanih Ustavni sud, Plenković odgovara kao je sve već rečeno.”Ja sam sve rekao ministru Orepiću na našem sastanku, jasno sam rekao stav mene kao predsjednika Vlade, čitave Vlade, javno na sjednici Vlade. Mislim da moramo štititi dignitet insitucija Hrvatske i sukladno tome se kao članovi Vlade ponašati kao odgovorni obnašatelji izvršne vlasti”, istaknuo je.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!