PLENKOVIĆ IZ SISKA: Hvala svima koji su kuhali u Petrinji

Nakon četverodnevnih priprema skinuta je 14 metara visoka i 15 tona teška kapa zvonika sisačke katedrale. Tim povodom u Sisak je stigao i premijer Andrej Plenković i ministar Tomo Medved.

Izvor: Media servis

“S obzirom da se toranj nagnuo i predstavlja ugrozu ovo je donekle slična operacija kao u Zagrebu na katedrali. To je važan događaj i došlo smo ga popratiti i dati podršku vatrogascima koji na tome rade”.

Plenković je izvijestio kako je dogovorena nabava 600 stambenih kontejnera i otkup 250 mobilnih kućica za potresom pogogođena područja.

“Nakon održanih razgovora u četvrtak i petak dogovorili smo narudžbu više od 600 stambenih kontenjera sa nekoliko hrvatskih tvrtki koje će ih proizvesti u najkraćem roku. Imat će sanitarni čvor, kupaonu, kuhinju, krevete, stolove, bit će spremni da se na njih priključi struja i voda. Istodobno sa hotelskim kućama smo dogovorili otkup otprilike 250 kućica.”

Premijer se ujedno zahvalio svim volonterima koji su posljednjih dana kuhali i podijelili na tisuće obroka, a što će od sutra, kako je već najavljeno preuzeti tvrtka Pleter.

Plenković je još jednom ponovio kako sustav funkcionira uredno od samih početaka.”

Zahavaljujem brojnim ugostiteljima, kuharima koji su nesebično proveli svoje vrijeme, naročito u Petrinji. To je jedna sjajna gesta i na tome im zahvaljujemo. Dogovoreno je da oni još jedno vrijeme nastave sa svojim aktivnostima, a istodobno se od sutra angažira Pleter koji će organizirani prehranu na cijelom području Petrinje.”

Komentiraj