PISMO VODITELJICI Z1 TV: Ne napadajte marljivog i moralno neukaljanog Bernardića!

Foto: Instagram/Redakcija
Foto: Instagram/Redakcija

SDP-ov zastupnik Bojan Glavašević na svom Twitter profilu objavio je neobično pismo Hrvatskog društva za zaštitu i promicanje ljudskih prava, koje je upućeno voditeljici Z1 Televizije Hani Tabaković.

U pismu se traži da se ne uključuje u kampanju protiv “visokoobrazovanog, marljivog, pristojnog i moralno neukaljanog predsjednika SDP-a gospodina Davora Bernardića”.

“A prvo mjesto u rubrici “What the actual fuck” za tjedan, mjesec i prvi kvartal 2018. godine osvaja Hrvatsko društvo za zaštitu i promicanje ljudskih prava. Ovaj dopis je redikulozan, ali svakako predstavlja pritisak na slobodne medije i zaslužuje svaku osudu”, napisao je Bojan Glavašević, a ovo je pismo spomenutog društva, koje potpisuje predsjednica Nada Balen:

“Poštovana,

kao visokoobrazovana, empatična, topla, elokventna i prelijepa novinarka (podsjećate na pjesmu pok. Tomislava Ivčića ‘Crna ženo, najljepša si znaj!’), već godinama uživate velike simpatije Odbora za medije Hrvatskog društva za zaštitu i promicanje ljudskih prava (dalje: Društvo) i moje osobne ali sada Vas – prisilili ste me na to – moram oštro ukoriti zbog Vašeg očiglednog priključenja kampanji petparačkih kadrova poznatog neradnika Zorana Milanovića i njemu sklonih novinarski i novinara protiv visokoobrazovanog, marljivog, pristojnog i moralno neukaljanog predsjednika SDP-a gospodina Davora Bernardića.

Društvo Vam je to, međutim, spremno oprostiti ako svojom pameću, ljepotom i autoritetom gospodinu Bernardiću, prof. dr. sc. Ivi Josipoviću i gospodi Stjepanu Mesiću i Kreši Beljaku ubuduće počnete pomagati u njihovu hvalevrijednom zajedničkom nastojanju da se nakon katastrofalnog mandata Zoran Milanovića SDP kao stožerna politička stranka socijaldemokratske opcije što prije konsolidira. Naše Društvo nije svrstano ni ideološkopolitički ni stranački. Zalaže se isključivo za zaštitu i promicanje univerzalnih vrijednosti, što, kada je o politici i političarima riječ, znači, za što veći ugled i utjecaj visokoobrazovanih, dokazano marljivih, pristojnih i moralno neukaljanih ljudi na čelu SVIH naših političkih stranaka”.