PISMO OČAJNE MAJKE PERNARU: Evo što kaže Osječanka (23) – on će to pročitati u Saboru

ivan pernar

Tražim posao i čim čuju da imam dvije malene kćeri, odmah me od***u, grade kružne tokove, vrtove ma pič** ma****ne i obnavljaju ruševine, dok na hiljade i hiljade mladih, starih, djece bez poslova, krovova nad glavom – piše mlada majka dvoje djece saborskom zastupniku Živog zida Ivanu Pernaru, koji joj je obećao da će ga pročitati u Saboru.

Eve pisma, bez popravljanja, s Facebooka Ivana Pernara:

[pročitat ću njenu poruku javno u Saboru]

Poštovani g.Pernar

Ovim putem Vam se obraćam, jer zaista više šutit ne mogu. Ja, kao građanin “divne Republike Hrvatske” ću Vam iznjeti u ovom mail-u svoje mišljenje i neke stavove o svemu što sam dosad vidjela, čula, pročitala, putem medija, svih vrsta.

Dakle, rođena sam 14.veljače 1994g., u Osijeku gdje i dan danas živim, tj.pokušavam preživjeti i prehraniti dvoja malena usta, koja nisu kriva za ništa, što se događa u našoj državi, županiji, općini, gradu…kao ni ja.

Niti sam bila u ratu, niti sudjelovala na izborima do 18.g…donedavno uopće nisam htjela izlaziti na izbore jer sam smatrala da moj glas neće apsolutno ništa vrijediti..

No kako vrijeme odmiče, postala sam svjesna da se neće stvari promjeniti na bolje već sve više i više na gore.

Imala sam predivne prijatelje, fizički prisutne u Osijeku, koji su pobjegli davne 2010.g glavom bez obzira u novi gl.grad Slavonije – Dublin..Munchen,Ulm,Edmonton…shvativši da je ostao samo socijalni slučaj i umirovljenici oko mene.

Nisam nažalost imala tj.dobila priliku da se zaposlim, jer ne glasam za HDZ, jer nemam roditelje, tetke, stričeve, bake na visokim položajima da me “uguraju” u neku firmu, jer nisam dijete poginulog branitelja, jer nisam žrtva ovoga ili onoga.

Ali sam zato žrtva,skupa sa svojom djecom i novom obitelji, gladi i bijede, siromaštva do kojeg su Hrvatski Sabornici doveli. Divno vode državu, u tri p.m. (s oproštenjem)
Šutit više neću.

Ostala sam bez stambenog pitanja jer nisam imala odakle da plaćam najam, režije…jer sam prije nahranila svoje, baveći se sivom ekonomijom nego dala lihvarima novce koji im ne pripadaju.
Samo čekam kad će mi i zrak koji dišem doć naplatit, pa kad nemam s čim, da mi isti oduzmu.

Unazad 7-8 godina, još za vrijeme obrazovanja, sam počela da radim na crno, naravno da nije trajno ništa urodilo plodom, sam naziv kaže i zašto.

Gdje god se prijavim za posao, čim čuju da imam dvije malene kćeri, odmah me od***u, kao da imam šugu a ne djecu.,dok isti ti imaju.

Pa onda nemam iskustva dovoljno na tom području, ma nemojte se šalit, kako i da ga imam kad nitko ne daje priliku, jer nisam novčano podmazana da “platim” za isti, i kćer nekog političara jel…ma i praunuka istog…mislim stvarno.

Gledam kako su državu proljepšali novim autocestama, cestama, zgradama koje zjape prazne, dali stambene ili poslovnog prostora, ne bitno više…gledam kako uređuju mostove, grade kružne tokove, vrtove ma pič** ma****ne i obnavljaju ruševine,dok na hiljade i hiljade mladih, starih, djece bez poslova, krovova nad glavom..

Sve više ružnih dešavanja, dok određeni mirno spavaju, i primaju debelu plaću za NIŠTA, i gade ovaj zrak koji SVI zajedno dišemo.

Ako nisi USTAŠA, HRVAT, SRBOMRZAC odmah ti glava visi, nećeš dobit posao, nemaš ništa…pa čekaj, jel se za to moj otac borio??? NE, NE I NE.

Da bi nas još više KRA-DE-ZE, SKUPA S OSTALIM STRANKAMA GAZIO, UBIJAO U POJAM, OTIMAO, TJERAO NA ZLO…???

Zašto sam se tebi odlučila obratit? Eto, baš tebi jer zasad smatram da si jedini koji pokušava nešto promijeniti, ali pored živih fosila, debila, lažova, i divne nam predsjednice Kolinde Grabar KITArović ne možeš mnogo.

Htjedoh te upitat, dali mi možeš poklonit majicu koju sam jučer vidjela na tebi sa KRADEZE?! Divna je? Pošaljem ti adresu za dostavu, ako odgovoriš uopće na moj mail.

Previše toga imam za reći, kao malograđanin koji previše guta i ispašta zbog vodećih lažova i koji su doveli do ruba siromaštva.

Nastavit ću s pisanjem maila, jer sam počela od muke i svega gubiti redosljed, ne zamjeri, (ipak nisam Shakespeare) .

Upitna mi životna egzistencija, kao i mnogima u ovoj državi, nama, malim ljudima koji samo želimo mirno živjeti, imati stalan posao, sigurnih 35metara kvadratnih nad glavom i svaki dan friši kruh na stolu i pokoji topli obrok.

Zaista sam vidjela da ljudima ne treba puno, da bih bili “sretni” ali ….ne možemo ni najosnovnije jer moramo debelim guskama mazati vratove …

NEĆU!

S poštovanjem

tužna 23. godišnjakinja iz Osijeka!
Do skorog obraćanja.

LP

NOVO:

SAMOUBOJSTVO U ZAGREBU: Na grobu Franje Tuđmana ubio se stariji muškarac – čitajte OVDJE.

TURNEJA MRTVACA PO HRVATSKOJ: Što će ti mrtvac pored živog Isusa? – čitajte OVDJE.

PISALI SMO:

PERNAR PORUČIO FANOVIMA: Ne brinite ako vas ne vole, mene mrzi više ljudi nego vas – čitajte OVDJE.

BRANIMIR BUNJAC: Pernaru zatvor zbog grafita – da podržava HDZ ne bi bio osuđen ni za što! – čitajte OVDJE.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/pernari/posts/1927809827544791″ bottom=”30″]