PISMO MOJA: Srce i dušu novim singlom pogađaju TO Virtuozi feat. Sandra Petrž Sandročka

Svijet tamburaške glazbe i svi oni koji ju vole dobili su izuzetan dar, jer su Tamburaški orkestar Virtuozi i Sandra Petrž Sandročka iznjedrili baš pjesmu iz srca i duše – “Pismo moja”.

Autor glazbe i aranžmana je naš međunarodno poznati glazbeni umjetnik, dobitnik mnogih nagrada Dario Cebić, dok je tekst napisao Anđelko Antić Blažević

Zapravo ako se zna da je sjajni glazbeni umjetnik Dario Cebić svojim osebujnim glazbenim nadahnućem i radom pronio glas Hrvatske diljem svijeta, ova pjesma samo potvrđuje njegovo bogato glazbeno znanje i raznolikost.

Ukratko, Cebić je rođen u Zagrebu, a s glazbenom naobrazbom iz klavira započinje već sa četiri godine. Godinu dana kasnije i iz violine. U dobi od devet godina započinje glazbenu naobrazbu iz kontrabasa, tambure i kompozicije.

Osnovnu i srednju glazbenu školu ,,Vatroslava Lisinskog’’ završava u Zagrebu, nakon čega upisuje studij kontrabasa, glazbenih znanosti, glazbene kulture, glazbene pedagogije, kompozicije, klavira i muzikologije.

Dario Cebić postao je i član Europske akademije znanosti i umjetnosti, a Dugo Selo se zacijelo ponosi što je baš on ravnatelj Glazbene škole u tom gradu.

Njegovu je pjesmu s izuzetnim osjećajem otpjevala Sandra Petrž Sandročka, multitalentirana umjetnica: pjevačica, spisateljica, pjesnikinja, koreografkinja, glumica i plesačica.

Kad se govori o Sandri Petrž teško je reći na kojem području kulture, barem tamo gdje se okušala, nije ostvarila ponajbolje rezultate.

Objavila je nekoliko zapaženih knjiga, od kojih je najpoznatija “Sandročka zlostavljana”, za koju će uvijek reći da bi voljela kada bi se jednoga dana oživjela na filmskom platnu.

Radosna je Sandra što je eto otpjevala pjesmu Daria Cebića s kojim se susrela prije nekog vremena u dvorani Vatroslava Lisinskoga.

“Svidjelo mu se kako pjevam, a iznenadio se kada je čuo da sam pjevala vlastitu skladbu. Ponudio mi je suradnju… A onda nas je omela korona, pa poitres, pa neke obiteljske nedaće.. I eto nas konačno zajedno. Silno sam mu zahvalna i jako držim do te suradnje. Ne znam može li netko za ovaj posao biti u društvu boljeg suradnika, toliko poznatog i nagrađivanog glazbenog umjetnika. Čast mi je biti dijelom njegovog albuma”.