PIRAMIDE USPJEHA: Osvojite svijet s Privatnom gimnazijom i strukovnom školom “Svijet”

Otkako je osnovana privatna gimnazija i strukovna škola “Svijet“ u školskoj godini 2003./2004., vođena idejama osnivačice Marije Šarić o srednjoškolskom obrazovanju kao jednom od najvažnijih razdoblja u razvoju mlade osobe, nižu se sjajni rezultati.

Cilj je bio pružiti učenicima ugodnu školsku atmosferu u kojoj se osjećaju dobrodošlima te u kojoj mogu ostvariti svoju intelektualnu slobodu, ali i odgovornost, sudjelujući u školskoj zajednici u kojoj mogu ostvariti sve svoje potencijale.

A prva je školska godina bila pravi izazov. S tri učenika u prvom gimnazijskom razredu i 14 profesora bilo je kvalitetno, kreativno i maštovito raditi, a napredak učenika bio je vidljiv iz dana u dan. Već se tada krenulo s individualiziranom pristupom (gotovo jedan na jedan), što je ostala značajka do danas.

Već u sljedećoj školskoj godini upisan je novi prvi razred i tako je krenulo povećavanje i profesora i učenika… Danas, 2020./2021. postoje 3 smjera – 90 aktualnih učenika i 28 profesora, rekla je ravnateljica Marija Šarić dodavši kako su kroz godine mijenjali i školski prostor te su kroz 18 godina postojanja upoznali cijeli Zagreb, a već petu godinu nalaze se na adresi Vlaška 40.

Škola je započela samo s gimnazijskim programom, no danas ima i dva strukovna smjera  – web dizajner i fizioterapeutski tehničar. Pored obaveznih predmeta „Svijet“ nudi i dodatne mogućnosti učenja poput retorike, znakovnog jezika i talijanskog jezika, a informatika je prisutna kroz sve 4 godine od početka rada škole.

Učenici su uključeni u mnoge Comenius, eTwinning i Erasmus+ projekte, zbog kojih su proputovali cijelu Europu, od Litve do Turske. Prošlogodišnji eTwinning projekt škole nagrađen je oznakom izvrsnosti na EU razini. Također se dosta pažnje polaže i na humanitarne aktivnosti, koje su od prve godine postojanja kao dio Građanskog odgoja i obrazovanja, još je jedno obilježje kojima „Svijet“ učenike, pored obrazovanja uči vrijednostima zajednice u kojoj žive.

Budućnost škole svakako su kvalitetni programi i sve veći interes za gimnaziju kao model širokog općeg obrazovanja koje će omogućiti i neformalno obrazovanje te na njemu graditi  svoje ishode; web dizajneri koji trebaju ostati ukorak s munjevitim napretkom digitalnog svijeta i fizioterapeutski tehničari koji stečenim znanjem i vještinama obogaćuju uvjete života zajednice, ističe Marija Šarić, pohvalivši i profesore koji omogućuju odgojno-obrazovni rast i razvoj učenika dobro ih znajući te uzimajući u obzir njihove snage i slabosti u radu, radeći iz svoje ljubavi prema svome pozivu.

Trud koji ulaže naš profesorski kolektiv čini ga glavnim sastojkom formule, dodala je ravnateljica te poželjela dobrodošlicu svim budućim učenicama i učenicima.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *