PIRAMIDE USPJEHA: DIV grupa jača za Vladu Galića i alkarskog vojvodu Boška Ramljaka

DIV Grupa svake godine ostvaruje sve bolje neto izvozne rezultate. Izvoz vijčane robe i opreme za željezničku infrastrukturu stalno i stabilno raste, a Brodosplit se gradnjom srednje velikih putničkih brodova u tržišnoj niši „Polar Expedition Cruise Vessels“ pozicionirao kao jedno od najboljih svjetskih  brodogradilišta.

Osim žestoke konkurencije u pogledu cijene, kvalitete i rokova izgradnje/isporuke, na svjetskom je tržištu jedan od važnijih parametara za donošenje odluke o odabiru poslovnog partnera, i razina svih segmenata sigurnosti koju primjenjuje dobavljač robe ili brodogradilište. DIV Grupa se uvijek trudila prepoznavati trendove na međunarodnom tržištu i primjenjivati najviše standarde u svim segmentima poslovanja, pa tako i u onim sigurnosnim. Zato smo se odlučili kadrovski pojačati stručnjacima koji će svojim iskustvom i znanjem značajno pridonijeti ostvarivanju najviših standarda sigurnosti.

Iznimno nam je drago da su nam se pridružili Vlado Galić koji je imenovan za direktora korporativne sigurnost DIV Grupe i Boško Ramljak koji je imenovan za savjetnika Uprave Brodosplita za korporativnu sigurnost.

Vlado Galić rođen je 1965. godine u Širokom Brijegu, a diplomirao je rudarstvo 1991. godine na zagrebačkom Rudarsko – geološko-naftnom fakultetu. Od 1991. godine bio je dragovoljac Domovinskog rata, pripadnik specijalnih postrojbi i djelatnik sigurnosnog sustava MORH-a.

Završio je Ratnu školu OS “Ban Josip Jelačić”, a pohađao je NATO seminare iz područja organizacije, upravljanja i zapovijedanja.

Bio je i nastavnik predmeta Strategija nacionalne sigurnosti u Zapovjedno-stožernoj školi ”Blago Zadro”.

Po zajedničkom programu Fakulteta političkih znanosti i Udruge hrvatskih menadžera sigurnosti stekao je zvanje menadžera sigurnosti iz područja poslovne i nacionalne sigurnosti.

Od prosinca 2017. pa do prosinca 2018. obnašao je dužnost savjetnika Predsjednice RH-a za obranu i nacionalnu sigurnost.

Za sudjelovanje u Domovinskome ratu i obnašanje dužnosti u MORH-u i OS RH višestruko je nagrađivan i odlikovan.

Boško Ramljak, rođen je 1967. godine u Sinju, aktualni je alkarski vojvoda, dragovoljac Domovinskog rata i prekaljeni ratnik – dva puta teško ranjen i više puta odlikovan. Nakon rata do umirovljenja kao časnik u OS RH aktivno je radio u sigurnosnim sustavima Hrvatske vojske.