PIJAN I NASILAN: Muškarac (74) mlatio i ozlijedio suprugu u mjestu kod Varaždina

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo prvo ispitivanje uhićenog 74-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela nasilja u obitelji i teške tjelesne ozljede.

U priopćenju se kaže:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1946.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela nasilja u obitelji iz čl. 179.a Kaznenog zakona, prijetnje iz čl. 139. st. 3. u vezi st. 2. Kaznenog zakona i teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 2. u vezi st. 1. KZ-a. (14. 4. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 74-godišnjak od svibnja 2015. godine na dalje, u obiteljskoj kući u mjestu kraj Varaždina, pod utjecajem alkohola učestalo grubo vrijeđao, omalovažavao i fizički napadao svoju suprugu, kao i da je 7. travnja 2020., također pod utjecajem alkohola, fizički napao suprugu i prijetio joj smrću, a u cilju da ju spriječi u bijegu snažno ju je gurnuo i oborio na tlo, pri čemu je oštećenica zadobila prijelom više nožnih prstiju, te je nakon međusobnog hrvanja na tlu uspjela pobjeći iz kuće.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 74-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenog djela kojim prijeti.

Komentiraj