PIJAN AUTOM NA DIJETE: Muškarac (45) pokušao je pobjeći – dijete je teško ozlijeđeno

U mjestu Štikada sinoć je u teškoj prometnoj nesreći stradalo dijete, koje je prebačeno u zagrebačku bolnicu.

Muškarac (45), vozio je pod utjecajem alkohola (1,04 g/kg), osobni automobil zagrebačke registracijske oznake iz Gračaca u smjeru Gospića. Nesreća se dogodila u mjestu Štikada.

“Sišao je ulijevo van kolnika i prednjim dijelom automobila naletio na dijete – pješaka koje se kretalo u suprotnom smjeru uz desni rub van kolnika”, priopćila je policija.

Dodaju kako je vozač htio napustiti mjesto događaja bez da je ozlijeđenom djetetu pružio pomoć, iako je to mogao učiniti bez veće opasnosti za sebe ili druge.

“Dijete je teško ozlijeđeno te je zadržano na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, a vozač je uhićen i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje”; navodi PU ličko-senjska.

Iako je pokušao pobjeći, 45-godišnjaka su zadržala četvorica mladića koja su i prije nesreće primijetila da vrluda po cesti pokušala ga zaustaviti.

“Vozili smo dvadesetak metara iza Suzukija i primijetili kako vrluda po cesti. Pokušali smo ga upozoriti, no nije reagirao. U jednom trenutku potpuno je izgubio kontrolu i prešao na suprotnu stranu ceste taman na mjestu gdje je hodalo troje djece. Dvoje ga je uspjelo izbjeći, a treće je udario”, rekao je jedan od mladića za tportal. Dodao je da 45-godišnjak “pomeo” i jedan prometni znak.

Mladić je ispričao kako je vozač potom kratko stao, ali je potom produžio prema autocesti. Mladići su ga nastavili pratiti i nakon nekoliko kilometara ga sustigli i uspjeli natjerati da stane.

“Njegova prva reakcija bila je: ‘Što se dogodilo’ i ‘Ajme meni, razbio sam auto’. Policiju smo pozvali još za vrijeme vožnje i potom smo čekali njen dolazak najmanje 35 do 40 minuta. Objasnili su nam da u Gračacu nema prometnih policajaca nego da ih moraju poslati skroz iz Gospića”, rekao je mladić.