PETROV ZAGONETNO O KARAMARKU: Mi u Mostu znamo kako bismo te stvari razriješili

božo petrov

Ne vidim razloga za smjenu glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, izjavio je potpredsjednik Vlade Božo Petrov nakon konferencije ‘Uloga udruga u društveno-ekonomskom rastu i demokratskom razvoju‘ u Zagrebu.

Podsjetimo, nakon što Cvitanu saborski odbor nije prihvatio izvješće o radu za prošlu godinu, prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko dao je naslutiti da bi moglo doći do smjene na čelu DORH-a. Evo što o tome misli Petrov:

“Ja u ovom trenutku ne vidim razloga, odnosno nisam do sada vidio važne argumente po kojima bi trebalo glasovati protiv izvješća o radu gospodina Cvitana. Očekujem da se, ako postoji takav stav, on dobro argumentira.”

Upitan za aferu konzultantica i eventualnu odgovornost Karamarka, Petrov je poručio da u Mostu čekaju rasplet priče.

“Jasno smo rekli da čekamo mišljenje Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, a također je moguće i osnivanje istražnog povjerenstva, tako da bih tu priču zaključio. No, mogu podcrtati još jednom – mi znamo kako bismo stvari razriješili. Kako? O tome ću dati svoje mišljenje u trenutku kada Povjerenstvo iznese svoje stajalište i mišljenje.”

Vezano uz pregvore s MOL-om, koji bi trebalo početi nakon završetka arbitražnog postupka INA-MoL, Petrov je novinare usmjerio na premijera Oreškovića.

“Predsjednik Vlade je rekao da on vodi radni tim, tako da bi taj dio prepustio njemu. Mislim da bi trebali pustiti na miru pregovore s Mol-om da se to može odigrati na način na koji to odgovara RH.”

Kada će pozvati sindikate javnim i državnim službama na nastavak razgovora o primjeni sporazuma o povećanju osnovice plaća za šest posto?

“Trenutno su razgovori. Ja se nadam da će oni uroditi plodom. Ja ću vjerojatno već ovaj tjedan ili idući, kontaktirati, iz razloga što mi trenutno pokušavamo još jednom vidjeti sve moguće načine na koje bismo mogli pomoći i osobama koje su zaposlene u javnom i državnom sektoru, dakle, želimo biti maksimalno korektni, ali smo ograničeni zbog financijske situacije u državi.”

Osvrnuo se Petrov i na neprihvaćanje Izvješće pučke pravobraniteljice protiv kojeg su glasali i neki zastupnici Mosta.

“Mi smo dali slobodu našim saborskim zastupnicima da glasuju po vlastitom nahođenju, tako da njih treba upitati za razloge zašto je tko i kako glasovao. Most se tu nije raspao, dali smo mogućnost svakom od zastupnika da glasuje po svojoj volji”, poručio je Petrov.

Komentirao je Božo Petrov i pad rejtinga Mosta.”Mislim da nakon četiri mjeseca građani mogu vidjeti da Most nije odstupio od svojih načela i da bez obzira ne sve otpore provodi promjene za koje se zalagao. Nama nije stalo do postotaka već do promjena i ponavljam potpisat ću i 0 posto za četiri godine samo da nam daju mogućnost da provedemo u djelo ono što zastupamo”, zaključio je Petrov.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!