PETROV O OPTUŽNICI VRDOLJAKU: HDZ je znao s kim ulazi u partnerstvo

božo petrov

Uoči glasanja o glavnom državnom odvjetniku Draženu Jeleniću, Most, koji će biti suzdržan, prestavio je prijedlog Zakona o državnom odvjetništvu i Državnoodvjetničkom vijeću.

‘Smatramo da se izvješća DORH-a trebaju raspravljati unutar kalendarske godine kad je zaprimljeno, a imovinske kartice državnih odvjetnika trebaju biti javne’, rekao je čelnik Mosta Božo Petrov.
“U našem prijedlogu zakona isto Državno odvjetničko vijeće zaprimi prijedloge, da svoje mišljenje i pošalje Vladi, odnosno Saboru. U našem prijedlogu zakona stoji da šest mjeseci ranije se treba početi provoditi izbor za glavnog državnog odvjetnika. Smatramo da se trebaju provoditi ocijenjivanja i snimanja razgovora za državne odvjetnike tako da apsolutno sve bude transparentno i provjerljivo”, objasnio je Petrov.

Komentirao je i potvrđivanje optužnice protiv predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka zbog prijetnji članu uprave NE Krško Hrvoju Perhariću dok je obnašao funkciju ministra gospodarstva.

“Između HDZ-a i HNS-a po pitanju optužnice za gospodina Vrdoljaka ne očekujem apsolutno ništa. Mislim da su oni jako dobro znali s kime ulaze u partnerstvo i da su to mogli očekivati. Je li je gospodin Vrdoljak mogao očekivati da će se nastaviti optužnice, odnosno da će krenuti dalje proces ili je mislio da će se spasiti to je već njegov problem”, rekao je Petrov, a prenosi Media servis.