PETROV O IZJAVAMA TODORIĆA: Razgovarao sam s dobavljačima, a ne Rusima – Todorić je u kampanji HDZ-a

božo petrov

Prvi put od izbijanja krize Ivica Todorić komentirao je stanje u Agrokoru. Za Nacional je izjavio da treba spasiti tvrtku i sva radna mjesta te riješiti problem s dobavljačima. Kazao je i da se tjednima plasiraju neistine vezane uz poslovanje Agrokora.

Izvješće: Media servis

Todorić je rekao da u koncernu nema nepokrivenih zaduženja, kako se može dokumentirati ulaz i izlaz svake kune te da su ukupna zaduženost i vrijednost koncerna u balansu. Kaže da je spreman i otvoren za nastavak komunikacije, ali da postoji niz racionalnih razloga zašto zasad ne želi više govoriti putem medija. Kakvo je stanje u Agrokoru pokazat će revizija, rekao je premijer Plenković.

“Nitko tko nije u kompaniji i tko nema uvid u financijske knjige ne može unaprijed donositi sudove. Plaće za svibanj su isplaćene, kompanija funkcionira normalno, nova likvidnost je došla, kompanija generira prihode, dostavljači dostavljaju robu, OPG-ovi su zadovoljni”, kazao je premijer.

I šef SDP-a Davor Bernardić pročitao je što je Todorić izjavio za Nacional.”Meni je danas zanimljivo što je rekao samo za Nacional i što je rekao jednu rečenicu. Očito da tu ima još nešto”, rekao je Bernardić. Pojavili su se i navodi o povezanosti Bože Petrova s ruskim Sberbankom, te da je i prije izbijanja krize u Agrokoru šef MOST-a nudio pomoć Todoriću. Na pitanje je li upoznat s tim navodima premijer Plenković odgovara.

“U procesu razgovora, kad smo vidjeli da je Agrokoru potrebna financijska injekcija, razgovarali smo. Oba sastanka koja smo imali bili su Vladi, procijenili situaciju i krenuli jedinim ispravnim putem, “zaključio je premijer Plenković. Oglasio se i Božo Petrov. Razgovarao sam s dobavljačima, a ne s Rusima, rekao je. Od njih je i dobio informaciju o stanju u Agrokoru nakon čega je u dva navrata pokušao razgovarati sa Zdravkom Marićem no bezuspješno.

Tražio je da Vlada otvori tu temu, no govorili su mu da preuveličava i da je situacija dobra. Tražio sam od dobavljača da Todoriću pošalju poruku kako smo zabrinuti i da bismo voljeli s njim porazgovarati. Kako su dobavljači došli do Todorića i je li to bilo preko Sberbanke, meni to nije bilo bitno”, kaže Petrov.

Znam da obitelj Todorić mene doživljava krivcem za raspad svoga carstva pa zato sada optužuju mene za nekakve veze s Rusima, a upravo su oni ti koji su s njima poslovali duži niz godina. To što su zbog svog načina poslovanja stvorili preko 40 milijardi kuna duga, to što su političke elite SDP-a i HDZ-a takav način poslovanja odobravale, o tome se šuti. Meni je drago da se i obitelj Todorić uključila u lokalni kampanju za HDZ”, rekao je Petrov

.Za to vrijeme izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak, pored toga što radi na podizanju novog kredita za svježu likvidnost, sprema se put Srbije kako bi vidio kakva je situacija s tvrtkama koje djeluju na teritoriju te zemlje.

Komentiraj