PETROV O AVIONIMA: Neka Vlada javno kaže na koji način je dogovarala i što je ugovorila

Podijelite članak
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Na konferenciji za medije MOST je progovorio, među ostalim, i o slabom korištenju EU fondova.

Izvor: Media servis

Čelnik stranke Božo Petrov poručio je da Hrvatska zbog toga može očekivati dvije milijarde eura manje jer ministarstva, objašnjava, nisu sposobna iskoristiti sredstva kako bi život ljudi u zemlji bio bolji.
“Ja bih poručio ministrici Žalac, ministru Tolušiću, gospođi Maletić u Europskom parlamentu – manje riječi, više djela. Mene iskreno ne zanima što će oni njima govoriti, mene zanima što su napravili, a napravili su gotovo ništa i što će napraviti, a očito neće napraviti ništa”, rekao je Petrov.

MOST inzistira da novac dođe do korisnika, istaknula je Sonja Čikotić.

“Raspisano je natječaja u vrijednosti 2,2 milijarde kuna,. Poljoprivrednici su tražili čak sredstva u vrijednosti 2,7 milijarde kuna. A na današnji dan, prema službenom odgovoru ministra Tolušića svega 19 korisnika je zapravo dobilo novac – 19 korisnika i ukupno 28 milijuna kuna”, objasnila je Čikotić.

Na pitanje treba li ministar obrane Damir Krstičević odgovarati ako posao s avionima ne uspije, Petrov odgovara:

“Tko se dogovarao? Vlada. Tko je sklapao ugovore? Vlada. Onda neka Vlada objasni što se nalazi u ugovorima i što se treba napraviti. Smatram da svi politički akteri kojima je stalo što će građani reći, budući da su im dali povjerenje, trebaju se držati dane riječi i sklopljenog ugovora. Ako to možemo mi, onda to očekujem i od Vlade – neka konačno javno i kaže na koji se način dogovarala i što je ugovorila. I neka se drži onoga što je ugovorila.”

Boris Šavorić iz grupe BORG je, prema pisanju Nacionala, dobio posao novi unosan posao s državom vrijedan preko milijun eura. Petrov je to komentirao pokazujući na Banske dvore i govoreći – prava adresa vam je tamo, kod prijatelja!

“Vladajuće stranke preko puta ovoga Trga odradit će ono što misle da je za njih najbolje. A najbolji sud će dati građani, ne bojte se, a oni to ne odobravaju niti malo”, zaključio je Petrov.

Komentiraj