PETROV LJUT NA HDZ I SDP: Pet je dana prošlo kad smo pitali jesu li spremni dati jamstva – oni šute

Milanović, Petrov, Plenković

Božo Petrov, čelnik Mosta nezavisnih lista, rekao je opet kako Most neće ulaziti u izvršnu vlast s onima koji ih žele prevariti i koji su neradnici. Proteklo je već pet dana od kada su SDP-u i HDZ-u postavili svoje uvjete za podršku novoj Vladi, kaže, ali se ni jedna od tih dviju stranaka o njima još nije izjasnila.

“Prolazi peti dan, od kada smo od HDZ-a i SDP-a zatražili jesu li spremni dati jamstva da su spremni mijenjati Hrvatsku, ali još nismo ništa čuli”, rekao je Petrov na predstavljanju kandidata Mosta za 4. izbornu jedinicu.

Od HDZ-a i SDP-a kaže traži tek “pet posto onoga što oni obećavaju biračima već 20 godina”, odnosno da se izjasne jesu li spremni raditi za Hrvatsku.

Most je po njemu pokazao da politika ne mora biti rezervirana za političke klijentilističke struje, koje su Hrvatskom vladale više od 20 godina te što znači kada u hrvatsku politiku uđe “drugačiji vjetar”, koji ne ovisi o interesnim lobijima.

“Pokazali smo da politika može funkcionirati drugačije, da u njoj mogu egzistirati čestitost i poštenje. Onaj tko drži do sebe i svoje obitelji, nikada se neće prodati. Most je povezao ljude, koji drže do sebe i žele promijenti stvari u Hrvatskoj”, kaže Petrov.

Očitovao se i o upitu Sindikata “Preporod”, upućenog svim kandidatima na izborima, o mogućnosti povećanja plaća za šest posto.

Petrov je kazao kako u ovome trenutku, zbog gospodarske situacije, to nije realno, ali kada se BDP bude povećao na razinu, iz vremena kada je potpisan sporazum sa sindikatima, ne vidi razloga zašto se plaće ne bi povećale.

O traženim jamstvima Mosta više pročitajte OVDJE.