PETROV I PLENKOVIĆ: Zadovoljni smo, a do ponedjeljka ćemo dobiti i povjerenje predsjednice

Petrov, Plenković

I nova, četvrta runda pregovora HDZ-a i Mosta oko sastavljanja nove vlade je završena, a Andrej Plenković i Božo Petrov obratili su se novinarima i rekli da sve ide svojim tijekom i da vjeruju u konačni dogovor.

”Sastanak je bio plodonosan, zadovoljni smo. Razgovarali smo o ustrojstvu vlade i još nekim prijedlozima. O tome će se još razgovarati ovaj tjedan i trebali bi završiti pregovore kroz ovih tjedan dana”, kazao je Petrov.

”Održali smo razgovore sukladno hodogramu. Nikakvog zastoja nije bilo. Dotakli smo teme ustroja buduće vlade i približavamo se postupno u stajalištima. Želimo stvoriti stabilnu vladu. Imamo vremena ovaj tjedan za preostale detalje. Najkasnije u ponedjeljak ćemo biti biti u poziciji dobiti predsjedničino povjerenje za sastavljanje vlade”, kazao je Plenković. ”Razgovarali smo i o ministarstvima kakva su danas i kakva bi mogla izgledati u budućnosti. Mi imamo još dogovoriti programske smjernice. Sada nema smisla govoriti načelne stavove nego kad se sve dogovorimo…R adimo po načelu da ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno. Želimo racionalnu vladu. Najvažnije je što smo izgradili povjerenje i partnerstvo. To je najvažnije za stabilnost vlade”.

”Ne bih govorio ni o politici raspodjele odgovornosti jer smatram da sve moramo dogovoriti u miru, a ne preko medija. Neki mediji, kad rade neke konstrukcije, to ispadne malo i smiješno. Ne puštamo informacije. Sviđa nam se način na koji se razgovara na sastancima i tako želimo i završiti”, rekao je Petrov. ”Ne vidim problem sa četiri potpredsjednika vlade… Nije to revolucionarno, a nije ni eksperiment. Možemo to načelno podržati. Pričekajte gotovo rješenje”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!