PETRINJKA IZ KONTEJNERA BAČIĆU: Zašto dolazite samo kod nas? Zbog HDZ-a? Idite u Glinu, Mošćenicu…

Danas u obilazak Petrinje dolazi novi ministar koji će brinuti o obnovi, HDZ-ov Branko Bačić, a Aleksandra David, koja već dvije godine živi u kontejnerskom naselju u Petrinji, ima za njega pitanja.

“Jedina poruka je da to više ne traje ovako dugo i da se on potrudi da mi što prije idemo odavde i da nešto napravi, konkretno”, rekla je David za N1.

Ima i još jednu poruku za ministra. “Zašto obilazi samo naše kontejnersko naselje, ima Mošćenica, ima Glina, ljudima su odroni… Obiđite i njih. Zašto samo kod nas? Zbog HDZ-a? Toga je dosta! Ili idite tamo gdje treba ili nemojte nikako ni dolaziti”, rekla je David.

Kaže i da gradonačelnica Petrinje, Magdalena Komes, dođe među njih i šuti. “Je l’ mi izgledamo kao budale neke? Dvije godine šutimo”, rekla je.

U međuvremenu Bačić je obećao da će stanovnici kontejnerskih naselja do 1. studenog dobiti prikladan smještaj. Najavio je i donošenje novog zakona o obnovi.

“Taj će novi zakon tijekom dana biti upućen u e-savjetovanje sa zainteresiranom javnosti.

Tijekom večeri i sljedećih sedam dana bit će dostupan svoj zainteresiranoj javnosti i svima koji sudjeluju u procesu obnove.”