PETRIČEVIĆ O (NE)RADU NOĆNIH KLUBOVA: Očito je Stožer više za ilegalne partije

“Stožer je nepravedan prema noćnim klubovima i barovima” – zavapili su iz Udruge Glas poduzetnika i Udruge noćnih klubova i barova.

Zbog čega tako misle, u Studiju 4 otkriva Domagoj Petričević, predsjednik Udruge noćnih klubova i barova.Predsjednik Udruge noćnih klubova i barova Domagoj Petričević kaže da je besmisleno što noćni klubovi i barovi ne mogu raditi poslije ponoći, odnosno kako to da se korona širi samo iza ponoći.

– Trenutačno imamo situaciju da pojedini kafići i restorani jednostavno do ponoći postaju disco-klubovi, organizirali su se imaju muziku, DJ-eve, bude tamo čovjek do čovjeka bez ikakve kontrole. Jednostavno se u ponoć izgase i to je to. Očito u ta 3-4 sata njihove zabave korona ne dolazi, rekao je Petričević.

Kaže kako to nije jedini problem već postoje informacije i o ilegalnim partijima s više stotina ljudi.

– Imamo situaciju u Zagrebu da se organiziraju ilegalni partiji na kojima bude po 4-5 stotina ljudi u malim prostorima bez ikakvih mjera. Ja imam informaciju da su se takvi ilegalni partiji organizirali desetak puta u prostoru koji je 150 matara udaljen od sjedišta policije. I to se radi po središtu Zagreba, po okolici, širi se po društvenim mrežama lokacija par sati prije početka, organiziraju se autobusi… Očito je Stožer više za ilegalne partije, rad na crno, da mladi iz Dalmacije i Slavonije odlaze u noćne klubove u okolne države, BiH i Srbiju, gdje se radi bez ikakvih mjera. Znači vi možete otići u zatvorene klubove u kojima se okuplja nekoliko tisuća posjetitelja bez ikakvih mjera i nakon par sati se vratiti u Hrvatsku da vas nitko ništa ne pita, kaže Petričević.

Na pitanje voditeljice želi li reći da su oni koji poštuju mjere najveći gubitnici ove koronakrize odgovorio je potvrdno.- Mi smo najveći gubitnici ove krize, na nas se vršio pritisak još u 3 mjesecu prošle godine prije samog lockdowna da zatvorimo svoje lokale jer se tu događaju velika okupljanja i tu se širi korona. Ali iskustvo u proteklih godinu dana je pokazalo da je Slovenija imala zatvorene noćne klubove sve to vrijeme pa da su im brojke puno gore nego naše. To se isto dogodili o Crnoj Gori koja je također imala zatvorene klubove i brojke su im gore od naših. Znači da očito nije sva krivnja na noćnim klubovima, epidemija se širi na razne načine. Ja vjerujem da je zatvoreni prostor jedan od većih širitelja bolesti, ali da je najveći problem ove epidemije – to sigurno nije, poručio je predsjednik Udruge noćnih klubova i barova.

Komentiraj