PETKOVIĆ UOČI MAROKA: Tko god igrao u napadu i zabio bit ću radostan

Manje od 48 sati ostalo je do početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, a prije druženja s mladim katarskim nogometašicama reprezentativci Bruno Petković i Marko Livaja podijelili su svoje dojmove uoči drugog treninga.

Izvor: Media servis

Lovro Majer, Bruno Petković, Josip Šutalo, Kristijan Jakić, Josip Stanišić i Luka Sučić družili su se s mladim katarskim nogometašicama. Naši su reprezentativci nastojali podijeliti dio svoga nogometnoga talenta i znanja, učili su ih driblinzima i trikovima i davali im korisne savjete. Bruno Petković je prije druženja rekao da su svi koncentrirani na reprezentaciju.

“Igramo u hrvatskoj reprezentaciji, naravno da je konkurencija velika. Ne opterećujem se s time, svi smo ovdje da idemo u istom smjeru. Tko god od napadača igrao i zabijao vjerujte da ću ja biti sretan. Idemo korak po korak, imamo svoj cilj, imamo svoju momčad na koju smo maksimalno fokusirani”, izjavio je Petković.

Napadač Hajduka Marko Livaja trenirao je odvojeno zbog ozljede, ali smatra da će se uskoro zajedno s momčadi početi pripremati za jednu od važnijih utakmica na ovom prvenstvu.

“Bio sam u procesu igranja tako da nije ništa strašno, riječ je o hematomu i nadam se da ću sutra početi normalno trenirati s momčadi. Prvi mi je fokus da ozdravim, a onda pomoći reprezentaciji ako mogu. Najbitnije je otvaranje protiv Maroka, moramo biti 100% unutra i mislim da imamo jako dobre šanse da ponovimo rezultat iz Rusije”, rekao je Livaja.

Svjetsko prvenstvo otvara domaćin Katar, a protivnik će mu biti Ekvador od 17 sati. Vatrene prva utakmica očekuje u srijedu kada će u 11 sati igrati protiv Maroka, a sljedeći protivnik Hrvatske za četiri dana bit će Kanada, a zadnji ogled u skupini na rasporedu je 1. prosinca protiv Belgije.