PETEK O LAVINI S OTPADOM: Snimku sam objavio da dobijem neke odgovore

Podijelite članak
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Gradski zastupnik iz stranke Naprijed Hrvatska – progresivni savez, izazvao je pravu pomutnju objavom snimke iz Kranjčevićeve ulice, na kojoj se vidi da otpad iz dva naizgled različita spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, ide u isti spremnik kamiona Čistoće.

Piše: Kristina Bokanić (Media servis)

Iz Holdinga su danas najavili tužbu protiv onoga tko je plasirao snimku. Petek tvrdi da je snimku dobio te da mjesecima pokušava dobiti odgovor od nadležnih službi na pitanje, kamo odlazi smeće koje građani sortiraju.
“Kada sam vidio ovu snimku, kada sam je dobio, odlučio sam je objaviti, kako bih mogao dobiti odgovor, jer očito drugog načina za sada nema. Šest mjeseci sam strpljivo slao upite i nisam dobivao potpune odgovore. Možda je ovo način da se sazna koje tvrtke u Gradu Zagrebu imaju ugovor vezan za zbrinjavanje plastičnog otpada, koliko su oni do sada primili otpada i sortirali i koji je to omjer u odnosu na ukupni otpad koji je u određenom periodu skupljen sa svih ulica Grada Zagreba”, rekao je Renato Petek.

Na pitanje boji li se najavljene tužbe, kaže:

“Ja se s tim slažem, ako je način da ja kao zastupnik dobijem određene odgovore na pitanja koje sam postavio, onda je to i u redu što se mene tiče. Ako oni smatraju da je traženje odgovora na pitanja koja zanimaju građane, zastupnika građana u gradskoj skupštini, način da završimo na sudu, što se mene tiče to je isto također u redu.”

Problem je to, kaže Petek, ne samo Zagreba, već cijele Hrvatske. “Stotine građana se javlja s područja cijelog Grada Zagreba, cijele Republike Hrvatske koji tvrde da se slično zbiva u mnogim gradovima, mnogim sredinama. To govori da Hrvatska, pogotovo Zagreb, a gradonačelnik je tu na vlasti već 15 godina, potpuno nepripremljen je dočekao odluku da se počne razvrstavati otpad. Mi još uvijek nemamo vrećice, nemamo kante, ne postoji mehanizacija, kamioni još nisu isporučeni koji bi trebali skupljati taj razvrstani otpad”, napomenuo je Petek.

Umjesto toga, poručuje, svakodnevno gledamo po društvenim mrežama fotografije iz svih dijelova Zagreba, gdje su boce i sličan otpad, razbacani oko kontejnera jer u njima više nema mjesta za odlaganje. Petek je spreman i na sud, a svakako će, dodaje, tražiti odgovor na aktualnom prijepodnevu u Gradskoj skupštini.

PISALI SMO:

VIDEO: NEVJEROJATNO – Zašto građani odvajaju otpad kad on završava u istom kamionu?! – čitajte OVDJE.

Komentiraj