PETAR SUČIĆ I DALJE U MAKSIMIRU: Na ponudu Coma Dinamo još nije odgovorio

U ponedjeljak je prostrujala informacija da je Dinamo upalio “zeleno svjetlo” i prihvatio višemilijunsku ponudu novog talijanskog prvoligaša Coma za Petra Sučića.

No, dan kasnije Sportske novosti doznaju da je vodstvo maksimirskog kluba ipak, umjesto “izlazne rampe”, barem privremeno, podignulo “ručnu kočnicu” u svezi tog možebitnog transfera.

Ali, najkasnije do kraja tjedna sve bi se trebalo iskristalizirati, jer Como, kako smo doznali, ne želi predugo čekati Dinamov odgovor.

Točno je da Como nudi osam milijuna eura na ime odštete, ali nije riječ o formuli šest plus dva, nego sedam plus jedan, uz 20 posto od možebitnog sljedećeg Sučićeva transfera.

Como bi, dakle, odmah Dinamu isplatio sedam milijuna eura odštete, a onaj preostali milijun stigao bi u vidu bonusa na temelju Sučićevih odigranih utakmica, ostanka Coma u prvoligaškom društvu…

Realizira li se ovaj transfer, bit će to prva Dinamova prodaja svoga igrača u jednu od Liga petice nakon odlaska Mislava Oršića u engleski Southampton (siječanj 2023. godine), a pola godine prije Oršića u Lige petice otišli su Bartol Franjić (Njemačka, Wolfsburg) i Komnen Andrić (Francuska, Clermont).