PERO KOVAČEVIĆ: Suverenisti traže da se istraži ima li masona i na vrhu vlasti

Vlada je razriješila glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića zbog ‘afere masoni’. Mišljenje mora dati Odbor za pravosuđe, a konačnu odluku donosi Sabor.

Izvor: Media servis

Državnoodvjetničko vijeće ima rok od 30 dana da uputi javni poziv kandidatima za izbor Jelenićeva nasljednika.

Kandidati potom imaju 15 do 30 dana za prijavu i dostavljanje podataka o radu i program. Vijeće će odrediti kandidate, dostaviti popis Vladi koja izabere kandidata i šalje u Sabor. A reakcije na Jelenića ne prestaju.

Suverenisti traže da se istraži ima li još masona na istaknutim pozicijama, ima li ih u Vladi.

Pero Kovačević: “Šokantna je činjenica da je netko tako visoko pozicioniran u pravosudnoj vlasti zapravo član nekakve opskurne organizacije, bilo masonske ili bilo kakve druge, koja ima neka oštra pravila, nekakve prisege, zakletve, što je samo po sebi brutalan tekst.”

U Saboru bi u ovim trenucima trebalo početi glasanje. Prvi put nakon što je u zagrebačkoj skupštini pao GUP i nakon što je su prošlotjedno glasanje vladajući otkazali, ali tvrde ne zbog straha da će im se zastupnici Milana Bandića osvetiti i povući svoje ruke. Glasat će se i o izvješću o radu DORH-a koje je, prije afere masoni, saboru predstavio Jelenić.

SDP-ovka Sabina Glasovac kaže da oporba to neće podržati, ne zato što je Jelenić mason nego zato što nije dobro radio svoj posao. A vladajući?

“Mene bi čudilo da jedno govore prije pet dana, danas naprave potpuno drugo, jer im je šef rekao da najednom postoji jedan element koji bi ga mogao doći glave. Ne to što nije ništa radio po pitanju suzbijanja korupcije, nego eto zbog toga što u ovom trenutku nekome ne odgovara.”

Komentiraj