PERNAROVA ANALIZA: Tko, zašto i kako zove na mobitel i “besmisao javljanja”

ivan pernar

Saborski zastupnik Ivan Pernar načinio je na svom primjeru vrlo zanimljivu analizu o tome tko ga i zašto zove na mobitel, i na neki način dao i odgovor na pitanje zašto javne osobe ne objavljuju svoj broj telefona.

Na Facebooku je napisao:

Prije sam se pitao zašto javne osobe ne objavljuju svoj broj telefona, da bi kasnije shvatio logiku iza takve “politike”.

Naime, kako je vrijeme prolazilo uvidio sam besmisao javljanja na telefon jer me netko zvao svakih 10-15 minuta u prosjeku (ukoliko nije udarni dan).

Od tih poziva, njih 20% zove da mi kažu da me podržavaju, 15% zove da bi provociralo, daljnih 20% da bi pitali koga su dobili što je besmisleno ako znaju koga zovu, 25% zove da se jada ili da im riješim neki problem koji ne mogu riješiti, 10% zove sa skrivenog broja, a tek 10% zato jer stvarno ima nešto što bi mogao riješiti, pomoći ili je stvarno poziv vezan uz mene (npr. novinari).

Javljati se na 10 poziva i razgovarati sa svima da bi s jednom osobom razgovor uistinu imao smisla je besmisleno jer bi onda po cijele dane mogao samo pričati na mobitel, zato uvijek odbijam pozive uz poruku ljudima da napišu SMS i ukoliko je to jedan od onih deset poziva onda nazovem nazad.

Pišem ovo jer mi je neki dan jedan od nezadovoljnih pozivatelja kojem se nisam javio napisao: “Isti si kao i svi ostali”.

Nažalost, čovjek ne može shvatiti da bi završio na psihijatriji kada bi se javljao na sve pozive i uljudno razgovarao sa svima koji zovu bez da prekinem poziv dok oni ne završe baš sve što imaju za reći (jer sam u suprotnom nekulturan).

Komentiraj