PERNAR O GAŠENJU RAFINERIJE: Eto tako HDZ i Plenković ostvaruju svoja obećanja

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Ispred zgrade INA-e članovi Živog zida progovorili su o aktualnom gašenju sisačke rafinerije.

Izvor: Media servis

Predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić upozorio je da je kraljica hrvatskog gospodarstva – INA na niskim granama, tisuće stručnih ljudi su otpuštene, imovina je prodana. Nema istraživačkog dijela, a sve se svelo na maloprodaju koja je protuzakonito izdvojena.

“Sve je to posljedica korupcije u Republici Hrvatskoj. Planiraju zatvoriti Sisak, a kad tad će zatvoriti Rijeku. Zašto? Zato što im nije u interesu da ovdje proizvode i prerađuju naftu. MOL ima rafinerije u Slovačkoj i Mađarskoj i poanta je da se naše rafinerije ugase i postanu samo skladišta gdje će se već prerađena roba iz Mađarske dopremati i plasirat će se na benzinskim postajama i lukama. To je uvijek bila ideja i strategija MOL-a zato su i došli.”

Gašenju rafinerije HDZ se oštro protivio, podsjetio je Ivan Pernar.

“Ne samo to. I Vrdoljak iz HNS-a, koji je sad također zapravo na vlasti, je ponavljao iste stvari. I onda ne samo da je HDZ napravio totalni zaokret i da je zapravo uprava INA-e odlučila defaktno jednoglasno ugasiti rafineriju, nego Plenković još gura prst u oko svima i govori HDZ je stranka koja ispunjava svoja obećanja.”

Poruka je jasna, gašenje sisačke rafinerije je politički dogovor i ide se na ruku MOL-u koji će kad-tad dobiti sve što bude htio, upozorio je Sinčić. “Nedavno je gospodin Orban bio, sve je to unaprijed dogovoreno po jednom poltronskom ključu. Sigurno je i velik novac dao ispod stola da sve bude kako je MOL htio. Znamo je da je to praksa MOL-a – od Sanadera pa na dalje. Na kraju krajeva, gdje god je nafta to je uvijek bio predsjednički i premijerski posao, tu se velik novac kreće i korupcija tu nije strana”, dodao je Sinčić.

U Hrvatskoj nije bitno mišljenje građana, nego što misle Washington i Bruxelles, istaknuo je Pernar.

“Nas zanima je li naša Vlada toliko usmjerena protiv interesa Hrvatske da je spremna dozvoliti gašenje rafinerije koji ne stvara gubitak i pritom ući u projekt LNG terminala koji definitivno donosi gubitak”, pitao je Pernar.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/zivizidd/videos/542899072851963″ bottom=”30″]