PENAVA PROZVAO PLENKOVIĆA: Pokušava vodeće ljude u DP-u i Mostu prikazati teroristima

Govoreći o subotnjim prosvjedima na Trgu žrtava fašizma, premijer Andrej Plenković spominjao je paramilitarne skupine i tsunamije mržnje i s lijeve i desne strane.

Sve je u Dnevniku Nove TV komentirao predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava. “Moramo biti načisto, bilo kakvo naoružavanje, ugrožavanje prosvjednika ili bilo koga u ovoj državi mora biti spriječeno. No ovo što smo čuli iz usta premijera je nonsens, neviđena glupost. To je jako opasno, totalitarno razmišljanje. U demokracijama poput Hrvatske svatko ima pravo izreći svoje mišljenje, okupiti se i reći što misli na miran i sukladno zakonu propisan način”, rekao je u Dnevniku Nove TV Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta.

Zahvalio se sigurnosnim službama na prepoznavanju moguće ugroze za sve.Ali ovo što na što poziva gospodin Plenković je pokušaj osporavanja. Nakon što je ubio referendum, sad pokušava i pravo na okupljanje osporiti. Etiketirajući, kao i u prošloj aferi nesretnog napada na policajca. Detektirao je nekakva teroristička gnijezda pa su ga nakon toga sigurnosne agencije i DORH osporili.

Nije bilo isprike. Rekao bih čak da gospodin Plenković kao da priželjkuje da se prikaže žrtvom”, rekao je Penava. Priznao je da je na prosvjedu bilo svega i svakakvih sugovornika, ali mu nije žao što se uopće održao i što ga je DP podržao

“Nema se tko suprotstaviti krađi, pljački i korupciji. Ako se građani slažu u demokraciji moraju pokazati nezadovoljstvo. Nemojmo dozvoliti vraćanje u nekakve bivše sustave u kojima građani nisu smjeli iskazati svoje mišljenje”, dodao je.

Na pitanje nije li loše da se njegovo ime i ime stranke povezuju s mogućim terorizmom kaže: “Naravno da je, no to uporno čini gospodin Plenković. To je njegova politička agenda. On zna da je napustio tradicionalni glasački korpus HDZ-a, skrenuo je u lijevo. Sada pokušava, ocrnjujući DP, vodeće ljude u DP-u ili Mostu prikazati teroristima.”