PENAVA PORUČIO PUPOVCU: Neka se barem na ćirilici ogradi od podizanja spomen-ploče napadaču na Vukovar

Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara, oglasio se u povodu podizanja spomen-ploče generalu JNA Mladenu Bratiću, koji je poginuo u napadu na Vukovar.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković i srpski predsjednia Aleksandar Vučić “zaratili” su medijski oko podizanju spomen-ploče generalu JNA Mladenu Bratiću, što je premijer Plenković osudio najavivši kako će poslati prosvjednu notu Srbiji, a na što mu je Vučić odgovorio “Zašto u Hrvatskoj imate ulice nazvane po ljudima osuđenima za terorizam?”.

A Penava na Facebooku kaže:

“Slijedom današnjeg podizanja i otkrivanja spomen-ploče generalu JNA Mladenu Bratiću, zapovjedniku Novosadskog korpusa koji je 2. studenoga 1991. godine poginuo u napadu na Vukovar, a koja je danas upriličena u Novom Sadu, Grad Vukovar osuđuje ovakve postupke Vojske i Vlade Republike Srbije.

Ovo je jedan vrlo jasan pokazatelj da je velikosrpska ideologija i dalje smjer politike Republike Srbije. Također je i ogledan primjer razloga zašto ćirilici nema mjesta u Vukovaru te očita poruka svim naivnima koji su nas sve ovo vrijeme uvjeravali kako pismo ništa nije krivo.

S izrazitim nestrpljenjem očekujemo žurnu reakciju predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, gospodina Milorada Pupovca, Srpskog narodnog vijeća te Samostalne demokratske srpske stranke, da nam se obrate temeljem ovog pitanja te barem i na ćirilici hrvatskoj javnosti predoče jasnu i nedvosmislenu osudu i ograđivanje od ovakvih postupaka jer sve drugo će govoriti u prilog tome da se mi cijelo vrijeme jako dobro razumijemo”.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/IvanPenavaVukovar/posts/2349286241955447″ bottom=”30″]