PENAVA O PROBLEMIMA: Povijest se ne uči kad je tema Domovinski rat, ne poštuje se himna

Bilo je dosta strelica posljednjih dana na liniji vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i SDSS na čelu s Miloradom Pupovcem, a onda se dogodilo i premlaćivanje jednog mladića u Vukovaru.

Komentirajući posljednje događaje Penava je rekao kako službena policijska izvješća kažu da su se u Vukovaru sukobile dvije različite navijačke skupine.

Kazao je i kako je to” nažalost periodična situacija u Gradu Vukovaru i to je za svaku osudu i u tome ćemo se svi složiti”. Ali je upozorio, po njemu, na mnogo veći problem.

“To je nepoštivanje hrvatske himne, nedolaženje, odnosno nedozvoljavanje djeci da prime poklon-paketiće povodu blagdana Božića i dijeljenje djece te neučenje povijesti kad je tema Domovinski rat te odlazak u posjet osuđenim ratnim zločincima”, rekao je Penava. “Tu kreću naše nevolje, tu su potezi koji se ignoriraju i o kojima javnost ne zna ništa. Moramo biti iskreni prema svima nama i reći jesmo li društvo koje te stvari osuđuje ili ne”.

Upozorio je kako SDSS ide s informacijama koje su suprotne policijskom izvješću. “Zanimljivo je da je nesretan čin upravo SDSS iskoristio i izašao s informacijama suprotnima policijskom izvješću. Očito SDSS ne zanima puno toga što je službeno u državi, kako policijska izvješća, tako i nastavne teme iz povijesti”, rekao je Penava.

Komentiraj