PENAVA O DRUGOM PLAKATU: Kao da se javi udruga za očuvanje leptira i radi plakat

Uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava obučen u majicu sa spornim plakatom za obilježvanje, a kojeg nije prihvatilo Vijeće za domovinski pijetet, poručio je da sve ide prema ranije najavljenom planu.

Izvor: Media servis

‘‘Kolona sjećanja će kao i uvijek biti posvećena i predvođena od strane hrvatskih branitelja grada Vukovara i obitelji poginulih i nestalih članova, članova obitelji poginulih nestali branitelja grada Vukovara, a njih će predvoditi pripadnici Hrvatskih obrambenih snaga koji su branili Vukovar‘‘.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković je jučer rekao – bolje dva plakata, nego dvije kolone jer je Ministarstvo branitelja naručilo novi plakat.

‘‘To je kao da mi se sad javila udruga za očuvanje leptira na Risnjaku i kaže da radi plakat. Znate, može se javiti tko hoće s plakatom, zna se gdje se plakati rade, zna se koji Odbor, zna se tko ovdje sjedi 25 godina, nekakvi gradonačelnici i članovi Odbora. Apsolutno drugi plakat, to morate adresirati pitanja tom nekom drugom tko radi plakate. Ne znam gdje će s njima, što će s njima, ne znam gdje će ih lijepiti uopće. Sve mi je nepoznato. Po meni duboko promašena tema, opasna tema koja bi mogla izazvati podjele‘‘.

Izvor: Plakat Grad Vukovar