PENAVA I SAČIĆ: SDSS, koalicijski partner vladajućih, položio vijence na tzv. groblju šajkača u Vukovaru- do kada tako?

Ne mogu se ne zapitati je li moguće da dvadeset i više godina od povratka u Vukovar druga vladajuća stranka u državi polaže vijence onima koji su napadali Vukovar i Hrvatsku, kaže vukovarski gradonačelnik i zastupnik Domovinskog pokreta Ivan Penava, kojem se pridružuje i zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić.

SDSS, koalicijskiki partner HDZ-a, odao je počast polaganjem vijenaca, kako su oni to nazvali, žrtvama rata od 1991.-1995., na tzv. groblju šajkača, ističe Ivan Penava u svojoj objavi na Facebooku, koju prenosimo:

[KOALICIJSKI PARTNER VLADAJUĆE STRANKE POLOŽIO VIJENCE NA TZV. GROBLJU ŠAJKAČA]

Svake su godine naša obilježavanja sve žalosnija, no ove smo se godine na obljetnici pogibije hrvatskih branitelja i civila vukovarske četvrti Sajmišta okupili s posebnom gorčinom. Naime, dva dana uoči obljetnice, koalicijski partner sadašnje aktualne vlasti i druga najveća vladajuća stranka u Republici Hrvatskoj, SDSS, odao je počast polaganjem vijenaca, kako su oni to nazvali, žrtvama rata od 1991.-1995., na tzv. groblju šajkača, koje se nalazi u samome srcu Vukovara, nedaleko od mjesta na kojemu odajemo počast hrvatskim braniteljima.

Ne mogu se ne zapitati zbog čega se zapravo sve ovo i događalo i je li moguće da dvadeset i više godina od povratka u Vukovar druga vladajuća stranka u državi polaže vijence onima koji su napadali Vukovar i Hrvatsku.To je tema za duboko promišljanje i za pitati se kuda smo doveli hrvatsku državu i hrvatsko društvo.Detaljnije o tome možete pročitati na sljedećoj poveznici.

Reagirao je na Facebooku i zastupnik Hrvatskioh suverenista Željko Sačić, čiju objavu prenosimo:

Ima li ovoga ..ili nesto slicnog , igdje na kugli Zemaljskoj..osim u Hrvatskoj ??? Zamislite to, npr.u Rusiji..SAD-u, Izraelu..Kini…Poljskoj, Madarskoj…Armeniji..ili nekoj drugoj clanici EU- a…kao” javni spomen i znak sjecanja” na Hitlerove fasiste, naciste….( njihove cetnike)…genocidase…ili na krvave komuniste, boljsevike Staljiniste..Japanske fasiste..na Al Qaidu..?

Ne..takve izdaje, takve nezahvalnosti prema Žrtvi za Domovinu, takvog nemorala i nepostivanja zivih i mrtvih heroja DOR-a nema nigdje na Svijetu..osim u Hrvatskoj.Pod aktualnim drzavnim i politickim vodstvom Vlade A.Plenkovica ..i njegovog suvladajuceg koalicijskog..aboliranog Sdssa…a sa nasim novcima.

Stvarno su..bez primjera u Svijetu ..”napredni” , “tolerantni”, “liberalni”… “inkluzivni”..i ponajprije..zaboravljivi..Eto, potpuno su “zaboravili proslost i okrenuli se – ( PROTUHRVATSKOJ) buducnosti” ..BOZE pomozi !!!

Komentiraj