PELJEŠKI MOST: Otklanjaju se nedostaci – evo kada će biti gotov

“Svi ti manji problemi mogu biti otklonjeni u vrlo kratkom roku, radi se samo o prometnoj opremi. Ono što moram naglasiti je da će uporabna dozvola za most biti izdana zajedno s pristupnim cestama”, rekao je gostujući na N1 televiziji predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

“Nedostaci će biti otklonjeni već tijekom veljače, neće biti problema s tim”, kaže Škorić za N1. Govoreći o roku u kojemu bi kineski radnici koji su gradili most trebali otputovati iz Hrvatske, Škorić kaže: “Oni će otputovati kad sve, zajedno s pristupnim cestama, bude završeno, kad bude završena kompletna funkcionalna cjelina i most.”

Na pitanje o tome kad bi mogli gotovi svi radovi i kada bi prvi automobili mogli prijeći most, Škorić odgovara: “Očekujemo da se u ljeto ove godine završi most, jedna dionica pristupnih cesta. Ukupna duljina dionice koja bi se pustila u promet iznosi oko 25 kilometara. Ono što je bitno za završetak ukupnog projekta, to je dionica koja uključuje 2 tunela, most Ston koji ih povezuje… 25 kilometara bi bilo u funkciji u ljeto ove godine, a do kraja godine i kompletna dionica od 32 kilometra.”

“Kada bude sve gotovo, projekt počinje u Komarni i završava u Doli, na D8”, kaže. “Mogu reći da većih odstupanja neće biti, unatoč svim izazovima zbog koronavirusa i organizacije posla u pandemiji”, kaže o roku završetka radova.

“Pokušat ćemo ispeglati neke krivine kako bi se bez problema moglo prometovati državnom cestom”, govori.

Projekt je stvarno kvalitetan, a mala neizvjesnost je postojala oko temeljenja samog mosta, ali i to je prošlo bez problema, prisjetio se Škorić.