PEDOFILSKI SKANDAL: Svećenik zlostavljao i silovao dječake – sve je počelo u Međugorju

svećenik, katolički svećenik

Italiju je podigao na noge još jedan pedofilski skandal u okrilju katoličke crkve. Naime, uhićen je svećenik Roberto Elice iz Palerma zbog sumnje da je seksualno zlostavljao trojicu maloljetnika. Zanimljivo da je sve počelo na jednom hodošašću u Međugorje.

U vrijeme dok je služio u župi Presvete Marije Uznesene u Palermu napastovao je braću od 13 i 15 godina. Dječacima je ponudio kako će ih odvesti na putovanje i to sam platiti i za sve tražio dopuštenje njihove majke. Ali, pohotni svećenik nije se zadovoljio samo na putovanju, već je zlostavljanje nastavio i nakon povratka s puta

Uz sve to, kako piše palermo.republika.it, Elice se pokušao opravdati njihovoj majci objašnjavajući da je do zlostavljanja došlo tek jednom. Omamila ga je želja za ljubavlju i nježnošću.

Žena ga je prijavila policij. Dokaz joj je bilo dopisivanje sa svećenikom putem WhatsAppa. Sinovi su joj rekli da ih je svećenik počeo dirati dok su bili u Međugorju.

“Kada me dodirnuo, ostao sam kao paraliziran,” rekao je jedan dječak.

Javila se potom i treća žrtva. Rekao je da je bio žrtva svećenika dok je bio maloljetan.

 

Nakon cijelog skandala svećenik Elice bio je u Rimu u domu zatvorenog tipa za posrnule svećenike.  Sada je u rimskom zatvoru gdje će čekati suđenje.

Monsinjor Corrado Lorefice, nadbiskup Palerma, nako svega se ispričao žrtvama. Izrazio je bol zbog činjenice da je ovo saznanje, osim što vrijeđa cijelo društvo, izobličila lice cijele crkvene zajednice. (m. m.)

Komentiraj