PEĐA GRBIN: Za Antu Sanadera mogu samo reći da je dno dna

Stanjem u pravosuđu ne bavi se nitko od vladajućih, upozorio je šef SDP-a Peđa Grbin i istaknuo da Vlada do kraja studenog nije dostavila Saboru mišljenje o godišnjem izvješću predsjednika Vrhovnog suda i glavne državne odvjetnice.

Izvor: Media servis

“Mi to smatramo neprihvatljivim”, poručio je Grbin. “Zbog toga je SDP inicirao i zajedno s kolegicama i kolegama iz drugih opozicijskih stranaka prikupio potpise koje smo jutros predali u proceduru i poslovničkim odredbama koje ćemo iskoristiti, zatražit ćemo i dobit ćemo od vladajućih sljedećeg tjedna raspravu o ova dva izvješća.”Ako želimo ukazati na stvari koje ne funkcioniraju i pomoći da se poprave, o pravosuđu moramo razgovarati, dodao je Grbin.

“Očekujemo od Vlade RH da u najkraćem mogućem roku da svoje mišljenje o oba izvješća – i o onom predsjednika Vrhovnog suda, a i o onom o glavne državne odvjetnice. Sljedeći tjedan ćemo to raspraviti na Odboru za pravosuđe, a nakon toga i na plenarnoj sjednici Hrvatskog sabora. Ponovit ću još jednom – stanje u pravosuđu je loše, a vladajući ne poduzimaju ama baš ništa da bi se to stanje popravilo.”Grbin je komentirao i jučerašnju raspravu o povjerenju ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću, točnije trenutak kada je HDZ-ovac Ante Sanader replicirao SDP-ovcu Domagoju Hajdukoviću da je u lošem društvu, aludirajući na fizički napad od strane njegovog partnera koji se dogodio ovo ljeto.

“Na početku rasprave o opozivu ministra Ćorića, gospodin Plenković je govorio o nasilju i osudi nasilja, a onda smo tijekom rasprave vidjeli kako se pojedini zastupnici HDZ-a odnose prema obiteljskom nasilju i stigmatiziraju žrtvu kao da nije dovoljno što je to osoba koja je pretrpila nasilje negdje i od nekoga gdje ga ne bi smjela niti doživjeti niti očekivati. Za ponašanje gospodina Sanadera, ako se za njega nakon ovoga jučer uopće može reći da je gospodin, mogu samo reći – dno dna. Minimum nakon svega bile bi isprika od zastupnika Sanadera, predsjednika Sabora, kao i predsjednika HDZ-a”, zaključio je Grbin.

No, Sanader se ne planira ispričati niti povući svoju izjavu, smatra da u njegovoj izjavi nije bilo govora mržnje.’

‘Mene ne interesira njegova seksualna orijentacija, ali ako se istospolni ljudi tuku međusobno, onda to sigurno nije dobro društvo. Ja ne znam tko je tu koga tukao, ja nisam nikad medijski vidio tko je koga tukao, vidio sam samo da se potukli njih dvojica.”

Odgovori