PEĐA GRBIN: Vrata za suradnju otvorena su svima od centra nalijevo, osim Socijaldemokratima

Rasprava o prijedlogu velikog dijela oporbe za raspuštanje Sabora trajala je do ranih jutarnjih sati. O tom prijedlogu saborski zastupnici još moraju glasovati, ali kada će se to dogoditi još uvijek nije poznato.
Šef SDP-a Peđa Grbin poručio je kako je opozicija, osim Domovinskog pokreta, tijekom rasprave još jednom obrazložila zašto su Hrvatskoj izbori potrebni odmah. HDZ je, kaže, napravio sve što može da tijekom rasprave skrene pažnju s bitnih stvari.

Izvor: Media servis

„Ono što je HDZ cijelu večer radio je pokušavao skrenuti temu na sve osim na ono što je u ovome trenutku bitno. A to je da je Hrvatska postala društvo nejednakosti, a s druge strane da je prosvjed u subotu, kao i našu reakciju i skupljanje potpisa da raspravljamo o raspuštanju Sabora, izazvalo imenovanje Ivana Turudića na mjesto glavnog državnog odvjetnika”, istaknuo je Grbin.

Još se jednom osvrnuo i na izbor suca Ivana Turudića za novog šefa DORH-a. Upravo je zbog te odluke, podsjetimo, 11 oporbenih stranaka od centra nalijevo organiziralo prosvjed na Markovom trgu.

„Imenovanje Turudića na čelo DORH-a je sramotno. Ugrožava borbu sa korupcijom i organiziranim kriminalom. Dovodi Hrvatsku u sukob sa EPPO-om što može imati posljedice kakve su osjetile Poljska i Mađarska kojima je zbog ugrožavanja vladavine prava uskraćen pristup fondovima EU-a. Što bi to značilo da razvoj Hrvatske uopće ne želim govoriti”, istaknuo je Grbin.

Osvrnuo se Peđa i na potencijalne predizborne koalicije od centra nalijevo. Što se SDP-a tiče, vrata su otvorena svima, kaže Grbin, osim Socijaldemokratima.

„Mi smo potpuno jasno rekli koji je naš stav. Pozvali smo na rušenje HDZ-a, na stvaranje bolje Hrvatske. Želimo da nam se u tome pridruži što više političkih stranaka ljevice i centra u kojem god obliku”, zaključio je Grbin.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!