PEĐA GRBIN: Vladajućima Đurđević ne odgovara jer ne žele promjene u pravosuđu

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin odgovorio je na kritike na račun kandidatkinje za predsjednicu Vrhovnog suda Zlatu Đurđević.

Izvor: Media servis

Tvrdi da nam možda i treba netko tko nije dio pravosudne elite, netko tko ima mogućnost zamišljati na drugačiji način, tko izvana vidi probleme i ima volje razračunati se s njima.

”Jedna osoba ne može promijeniti stanje u hrvatskom pravosuđu, ali može početi mijenjati”, rekao je Grbin.

”Zlata Đurđević neće biti izabrana zato što ne odgovara vladajućima, a ne odgovara im jer ne želi biti njihov eksponent, zato što HDZ ne želi da se stanje u hrvatskom pravosuđu poboljša. Jer vladajuće, nazovimo ih pravim imenom, HDZ, u ovom trenutnu boli briga ili nešto više od toga za Hrvatsku”.

Tvrdi da je Vladi izgovor, alibi da je ne žele podržati jer je kršila Ustav tijekom procedure kandidiranja. Da je to tako, ističe, onda ni Gordan Jandroković ne bi bio predsjednik Sabora, ni Željko Reiner potpredsjednik, a ni neki ministri, ministri. Na što mu je odgovorio Jandroković:

”Argumentacija vam je jako tanka. Ako to uzimate kao primjer da je trebalo ili ne trebalo izabrati Đurđević. Molim Vas da ne obmanjujete javnost da ne bi bilo tko pomislio da smo ja ili Reiner kršili Ustav. Nevjerojatno da ste se koristili takvim argumentom”.