PEĐA GRBIN: Porezne reforme donose siromašnima mrvice, a bogatima silan novac

Saborskoj raspravi o petom krugu porezne reforme prethodli su zahtjevi niza klubova za stankom kako bi se konzultirali o ovoj važnoj temi.

Izvor: Media servis

A stav oporbe je u većini da se ponovno ide na ruku najbogatijima i da se na ovaj način neće poboljšati standard ostalih građana. SDP-ovac Peđa Grbin upozorio je da ovakvom reformom potičemo nejednakost u društvu i da ne mogu podržati takve izmjene zakona.

“Poreznom reformom u dijelu koji se odnosi na porez na dohodak novac se daje samo najbogatijima. Oni koji imaju prosječnu plaću od 5.000 do 6.000 kuna dobit će mrvice. Oni koji imaju natprosječnu plaću, mi koji danas sjedimo u ovom domu, dobit ćemo silan novac‘‘.

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš stanku je tražila zbog reformi koje se odnose na jedinice lokalne samouprave.”Mi ako želimo imati stvarnu decentralizaciju onda to mora biti decentralizacija sredstava. Ovako te jedinice lokalne samouprave mi ponovnio vežemo na državu i država je ponovna ta gdje se oni moraju javljati i koja će odlučiti koliko će im dati i tu neće biti napretka i vrtimo se u krug.”

Hrvoje Zekanović iz Kluba suverenista osvnuo se i na ono što nije današnja tema, a smatra da bi trebala biti – parafiskalni nameti.

“Danas imamo oko 600 parafiskalnih nameta, neporeznih davanja koja guše svakog poduzetnika. Poštovani potpredsjedniče Vlade ne znam jeste li upoznati sa time. Jeste li ikada uspjeli tu listu pogledati? Jeste li sjeli sa Vašim suradnicima, sa Vašim šefom, predsjednikom Vlade i porazgovarali o tome da se ta neporezna davanja smanje, ukinu, da se olakša život građanima, poslodavcima.”

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *