PEĐA GRBIN: Nije moguć dogovor o ministru, kako ćemo se onda dogovoriti o proračunu?

 Peđa Grbin

Četiri tjedna nakon što je Mijo Crnoja podnio ostavku na mjesto ministra branitelja, još uvijek nije potvrđeno tko će biti novi ministar branitelja.

SDP-ov Peđa Grbin kaže da se radi o natezanju između Mosta, HDZ-a i predsjednika Vlade.

“Jednostavno ne znam kako bih to komentirao. Strah me, ako se oko takve stvari kao što je imenovanje jednog ministra ne možemo dogovoriti, što će onda biti kada budemo raspravljali o proračunu čije smo smjernice danas dobili”, rekao je Grbin, a prenosi Media servis.

Kada je riječ o proceduri odabira Milijana Brkića kao mogućeg kandidata za novog ministra, Grbin kaže da je to neprimjereno:

“Mislim da je potpuno neprimjereno da g. Karamarko, onako kako je to učinio u ponedjeljak, preuzevši na sebe ulogu predsjednika Vlade objavljuje da će gospodin Brkić biti ministar u Vladi. Danas vidimo da ništa od toga nije bilo točno zato što, niti je to bilo dogovoreno, niti je to kao odluka doneseno, niti mi danas četiri dana nakon njegove pompozne objave znamo što će s time biti”, rekao je Grbin.

Na pitanje bi li Milijan Brkić zbog ponovnog pokretanja postupka trebao odbiti kandidaturu za ministra branitelja, Grbin je jasan:

“Ma gledajte, gospodin Brkić ne bi trebao niti biti kandidat zato što se postavlja pitanje njegove vjerodostojnosti. Govorimo o čovjeku koji nije bio u stanju napisati diplomski rad. Svi smo to manje-više radili i nije to lako, ali nije niti tako teško da moraš uzeti tuđi rad i kopirat čak i tipfelere. Ta činjenica o njegovoj dostojnosti i moralnosti govori više od bilo čega drugoga. Ali ovdje je sad pitanje onih koji su ga na tu funkciju predložili”, rekao je Grbin.