PEĐA GRBIN: Ako ne podnese ostavku, SDP će zatražiti opoziv ministra Zdravka Marića

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Ako ministar financija Zdravko Marić u idućih tjedana sam ne podnese ostavku zbog povezanosti sa slučajem Agrokor SDP će u saborsku proceduru vjerojatno uputiti zahtjev za njegovim opozivom, najavio je Peđa Grbin.

Izvješće: Andrej Štrkalj

Pojašnjava kako se sam Marić izuzeo od donošenja bilo kakvih odluka vezanih uz Agrokor, te podsjeća da je tzv. Lex Agrokor donesen zbog situacije koja ozbiljno prijeti financijskom sustavu Hrvatske.

“A tko je osoba u RH koja se brine za financijski i fiskalni sustav? Ministar financija. Ako mi imamo osobu koja se sama izuzima iz čitavog niza ključnih odluka onda je jasno da ta osoba ne može obnašati svoju dužnost. Mi uopće tu ne govorimo o svim onim drugim situacijama koje mu se stavljaju na teret, to je stvar eventualno za istražno povjerenstvo ili pokretanje nekih postupaka do kojih se iskreno nadam da neće morat doći”, smatra Grbin.

Na pitanje ima li Zdravko Marić njihovu potporu Most-ov Nikola Grmoja odgovara.”Mi smo glasali za njega kao ministra i pokazat će vrijeme je li on odgovoran i može li to povjerenje i dalje imati. Svi koji su odgovorni i to se dokaže morat će snositi odgovornost. Valjda je prvi korak to istražno povjerenstvo o kojem govori SDP i s time nemamo problema. Da podržat ćemo ga”, kaže Grmoja.