PAZI, OPASNOST U SABORU: Zove se Goran Aleksić, usudio se raditi svoj posao, sram ga bilo!

goran aleksić

Dragi ljudi, nakon svega očekujem konačno i neke sofisticirane medijske “napade” na mene. Osjećam da sam itekako trn u oku bankama, ali i nekim medijima koji sofisticirano sve ove godine rade za banke, izvlačeći puno stvari iz konteksta, ne pišući afirmativno za građane oštećene bankarskim nepoštenim i nesavjesnim poslovanjem, nego naprotiv, pišući afirmativno upravo u korist banaka, piše saborski zastupnik SNAGA-e Goran Aleksić.

Na Facebooku potom nastavlja pod naslovom: PAZI, OPASNOST U SABORU, ZOVE SE GORAN ALEKSIĆ! TAJ SE USUDIO RADITI SVOJ POSAO, SRAM GA BILO!

Moram ponoviti, banke u stranome vlasništvu opljačkale su hrvatske građane kroz prividno legalne pravne poslove, i ta pljačka mjeri se u milijardama kuna. Danas znamo da ti pravni poslovi – ti toksični ugovori o kreditu – pod krinkom legaliteta u sebi nose duboko nepošteno i nesavjesno poslovanje koje se očituje u ugovaranju nepoštenih, a zbog toga ništetnih ugovornih odredaba o valutnoj klauzuli CHF i promjenjivoj kamatnoj stopi koja se mijenja odlukom banke.

Tako sam danas imao poziv od jedne novinarke, i odgovorio na nekoliko pitanja koja su išla u stilu:
1. Kako gledate na izbacivanje Smaje iz Udruge Franak?
2. Ne biste li Vi trebali prestati sada raditi to što radite, jer je Vaša pozicija u Saboru nespojiva s tim čime se bavite? Niste li u sukobu interesa?
3. Ne biste li trebali aktivistima ostaviti aktivizam, a Vi se maknuti iz toga? Ili se maknuti iz Sabora?
4. Nećete li svojim djelovanjem omogućiti zaradu odvjetnicima?

Vjerojatno će sutra izaći nekakav tekst vezan za ovo o čemu pišem, a ja poručujem svima vama, a i svima onima kojima sam trn u oku sljedeće riječi…

Nakon svega bit ću još žešći, i još otvoreniji u svojem radu. Mene su izabrali u Sabor upravo zbog toga da radim baš ovo što radim. Da pomažem Udruzi Franak u radu kroz Hrvatski sabor. Da budem produljena ruka hrvatskih građana oštećenih bakarskom pljačkom ogromnih razmjera. A osim toga, ja sam i dalje aktivist, i bit ću aktivist sve dok Udruga Franak ne kaže – makni se od nas, mi te više ne trebamo.

I dalje ću servisirati pravni mail Udruge Franak, i to pod blagoslovom Udruge Franak, i dalje ću pomagati u organiziranju umrežavanja odvjetnika, i dalje ću nastojati da svi odvjetnici koji odluče surađivati s Udrugom Franak dobiju svu potrebnu sudsku praksu i sve potrebne informacije kako bi što kvalitetnije zastupali dužnike. I dalje ću svakodnevno komunicirati sa svima koji trebaju savjete od mene, i davat ću savjete u okvirima svojih mogućnosti i znanja.

Sam naziv – zastupnik u Hrvatskome saboru – govori da nekoga zastupam. Ja zastupam ljude koji su me izabrali, a prije svega su to oštećeni CHF dužnici. I od toga odustati neću. Napadajte i optužujte koliko vam volja!

Prijavite me, tužite me, pišite što hoćete, i koliko hoćete!

Kažu neki da sam nadripisar. Takvima poručujem da pročitaju u Kaznenom zakonu što je to nadripisarstvo, pa malo razmisle o svojim riječima. Također im poručujem da pogledaju što sam govorio unazad 7 godina, i što se od toga što sam govorio nije obistinilo i potvrdilo na sudovima.

Slučaj Smajo mene više uopće ne zanima. To je stvar Udruge Franak kao organizacije, a s time ja nemam apsolutno ništa. Vrlo je zlonamjerno njegovu suspenziju provlačiti i povlačiti zajedno sa mnom kao javnom ličnošću. Ja s time nemam ništa, niti sam član tijela Udruge Franak, niti imam pravo odlučivati o bilo čemu u Udruzi Franak. Ja sam u UF-u isključivo i jedino ŠLJAKER, i šljakam bez zadrške, s voljom i veseljem. Jedino što imam s time jest činjenica da taj čovjek proziva mene, a ne ja njega, dok se ja stalno onda moram od prozivki braniti.

Mene zanima jedino, i isključivo slučaj franak. Poručujem svima vama koji me pratite da nipošto ne nasjedate na medijsko žutilo kojega je bilo, kojega ima, i kojega će biti. Poručujem vam da se ne bavite unutarnjim problemima UF-a, jer ako malo pogledate iza sebe, ako pogledate što je UF sve učinila za društvo, onda ćete vidjeti da je unatoč svim dosadašnjim turbulencijama ipak sve završavalo u vašu korist, u korist građana koji su oštećeni nezakonitim i nadasve opasnim postupanjem banaka.

Istodobno, ispričavam se svim novinarima koje sam u nekim svojim strastvenim trenucima u mojoj posvećenosti borbi za pravo i pravdu možda ponekad i oprao, a koji su u velikoj većini uglavnom dobronamjerni i simpatični, i koji možda ponekad ne mogu razumjeti tu moju posvećenost poslu koji obavljam, ne mogu shvatiti tu moju istinsku strast kojom sam se prihvatio posla koji radim. Onima drugima se ne ispričavam, ali se niti ne ljutim na njih. Ako je netko izabrao svoj posao raditi tako da bude usredotočen na ljude, a ne na događaje, na pojavnosti, a ne na činjenice, na incidente, a ne na pravne pobjede, na žutilo na kraju krajeva – neka sve to takvome služi na čast.

Idem dalje, i još dalje, i pomagat ću svima vama kao i dosad, a svatko od vas tko me je ikad nešto pitao na mailu, u inbox, ili na ovome zidu, tko me je pitao licem u lice, zna valjda procijeniti kakav je odgovor od mene dobio. S vama sam podijelio apsolutno sve informacije koje su za vas bitne, i nisam nikada manipulirao istinom, pa neću to raditi niti ubuduće.

I na kraju, tužio sam za ništetnost ugovora i čekam odluku o mojoj žalbi, tužio sam i prekršajno banku, proces nije završio, a u planu imam poraditi i na kaznenim prijavama protiv svih 8 banaka zajedno sa strukom, jer slučaj franak ne smije završiti samo privatnim tužbama. Kaznene prijave za djelovanje protiv RH i protiv građana RH moramo dati DORH-u. Ugovaranje valutne klauzule CHF uz ugovaranje promjenjive kamatne stope na nezakonit način, istinski je zločinački pothvat sa ciljem da se vlasnici banaka obogate, a građani RH osiromaše. Zlobni plan je PROPAO!

VIDIMO SE SUTRA U SISKU NA TRIBINI UDRUGE FRANAK!

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/goran.aleksic.399/posts/1967978449959936?” bottom=”30″]