PAVLE PAVLOVIĆ: Kao čuvar plaže u rujanskom periodu čekam – naletjet će Hloverka

Legendarni sarajevski novinar Pavle Pavlović, zaljubljen u Makarsku rivijeru i općenito Jadran, zabrinut je za čistoću mora, za ekologiju, pa je odlučio plivati s epruvetom.

Na Facebooku je objavio i zašto:

ČUVAR PLAŽE U RUJANSKOM PERIODU

Tko još može od pisanije živjeti, zato uhvati se Paja pametnijeg posla.

Sada sjedim kao beg na ovom uzvišenju na velikoj makarskoj plaži i pažljivo pratim izraz lica plivača. Ne zanima me njihov stil, žensko i muško zamahivanje po modrim valovima, nego titraji na fejsu koji kazuju da se vrši nešto kao pi – pi.

Tada, bijesan kao ajkula, uskačem u morske dubine i nizine i specijalnom epruvetom zahvatam vodu oko sumnjivog plivača. Ako se uzorak u staklenoj flašici zacrveni znam da je red i da se uzročnik tog bojenja plavog Jadrana zacrveni i kazni.

Srećom u rujnu je manje Bosanaca i Hercegovaca pa se to osjeti i u broju mojih intervencija. Sada je više onih s Istoka Europe, a mnogi od tih zbog hladnoće u njihovim domovinama imaju problema sa, znate već čime.

Dok sjedim ovako spreman kao ris sve se nadam da će moje izgaranje za ekologiju i čistoću Makarskog akvatorija primijetiti sve prisutna i sveopasna Hloverka Novak Srzić.

Bivša glavna urednica Hrvatske televizije, Atilica bič božiji, koja je bez milosti kažnjavala zvijezde ekrana kao što je bio Denis Latin, a kako neće griješne turiste dok s njima aktuelno komandira na novom uredničkom mjestu, kao šefica Turističke zajednice Makarske.

Zato dragi plivači u vodama podno Biokova više činite ono pi-pi da češće mogu korisiti svoju epruveticu. Jer, naletjet će Hloverka kad tad…

Komentiraj